DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Raikkönen további két évig maradhat a Ferrarinál

Az olasz istállóhoz közel álló források szerint Kimi Raikkönen 2020 végéig marad majd Sebastian Vettel csapattársa a Ferrarinál, így Charles Leclerc számára nem jut hely a vörösöknél.

Az elmúlt napokban röppent fel a hír, hogy a Magyar Nagydíj hétvégéjén megegyezett egymással Raikkönen és a Ferrari, azonban egyelőre még nem jelentették be a hosszabbítást hivatalosan. Bár ez még most sem történt meg, de az F1Only.fr értesülései szerint Kimi Raikkönen két évvel hosszabbíthatja meg idén lejáró kontraktusát, egy olyan kitétellel, hogy 2019 végén ő maga döntheti el, szeretné-e folytatni.

A Raikkönen-drukkerek megnyugodhatnak a hírek szerint


Sergio Marchionne nagyon szerette volna, ha Charles Leclerc már jövőre a Scuderiánál versenyez, azonban sajnálatos halála után a Ferrari menedzsmentje úgy határozott, hogy inkább a jól bevált Vettel-Raikkönen, tapasztalt párosra épít továbbra is. Érthető az olaszok bizalma, hiszen bárhonnan is nézzük, Kimi Raikkönen a mai napig a csapat utolsó világbajnoka, ráadásul az idei szezonban valóban kiegyensúlyozottan versenyez, és – tegyük hozzá – mindeközben Sebastian Vettel győzelmi esélyeit sem nagyon fenyegeti.

Bár Raikkönen sem lett fiatalabb az elmúlt években, mégis úgy fest, hogy most kapja meg a legjobb ajánlatot a Ferraritól, annak ellenére is, hogy a következő szezon végén már betöltené a 40 évet is. A hírek szerint akár már Belgiumban is sor kerülhet a nagy bejelentésre, azonban az is megeshet, hogy csak Olaszországban, hazai közönség előtt jelenti be a Ferrari, hogy megtartja a finn Kimi Raikkönent.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: