DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenbergnek döntő lehet a jövő év

2019-ben a Renault-hoz igazol Daniel Ricciardo, akit már vár az ausztrált kitűnő pilótának tartó Nico Hülkenberg. A német számára igazi értékmérő lehet, hogy képes-e legyőzni a hétszeres győztest.

Szuper pilótának tartja Nico Hülkenberg a jövő évben mellé érkező Daniel Ricciardót, aki már hét futamgyőzelemmel rendelkezik, mindet a Red Bull színeiben érte el. Mindenki arra számított, hogy a rutinos ausztrál hosszabbítani fog a bikákkal, de múlt pénteken váratlanul bejelentették, a Renault gyári istállójához szerződik két évre.

Nico Hülkenberg hatalmas tehetségként indult a Formula-1-ben az évtized elején, de igazán sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 2010-ben kezdte pályafutását, de még mindig nem sikerült dobogóra állnia, pedig vezetői tudását senki nem vitatja. A Force Indiánál nem tudott kitűnni Sergio Perez mellett, sőt, a mexikói több ízben pódiumra is állhatott, a német egyszer sem. Negyedik helyezésekig jutott. Saját bevallása szerint úgy érzi, ő már nem fog kelleni a topcsapatok egyikének sem. De ez nem szegi kedvét.

A Renault 2017-re szerződtette le, egyértelműen vezérpilótának szánták és meg is felelt ennek a követelménynek. A gyári istálló folyamatosan fejlődik, Hülkenberg pedig mindig gyorsabbnak bizonyult aktuális csapattársánál. A rendkívül alulteljesítő Jolyon Palmeren nem volt nehéz felülkerekednie, de a nagy reményekkel érkező Carlos Sainz is általában elmarad a rutinos német teljesítményétől.

Jövőre egymás oldalán, de egymás ellen is


A legkeményebb dió azonban jövőre következik, egy hétszeres futamgyőztest és egyben sokra értékelt pilótát kap csapattársnak, Daniel Ricciardót. További karrierjét alapvetően meghatározhatja, hogyan teljesít az élversenyzőnek tartott ausztrállal szemben.

„Daniel szuper pilóta, de nem tagadhatom, hogy óriási kihívás lesz ellene versenyezni, de állok elébe. Úgy vélem, ez abszolút pozitív irányba visz majd ez a versengés. Ricciardo többször is mondta, hogy olyan csapatnál kíván versenyezni, ahol esélye van világbajnoki címet nyerni. Ez a Renault számára kitűnő jel, hogy minket választott és azt is mutatja, mennyire ambiciózus a csapatunk” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

„A Renault szándékai komolyak, célunk, hogy végre támadhassuk a nagy hármast, a Mercedest, a Ferrarit és a Red Bullt” – tette hozzá a tapasztalt német. Vajon Hülkenberg képes lesz maga mögött tartani Ricciardót, vagy az ausztrál egyértelműen elsőszámú pilóta lesz és háttérbe szorítja az eddigi vezérpilótát? Azt mindenesetre remélheti a csapat, hogy nem lesznek köztük olyan ütközések, mint például három éve Austinban…

Hülkenberg és Ricciardo ütközése 2015-ben
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: