DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg: Nem akarnak engem az élcsapatok

A Renault pilótája szorgalmasan gyűjti a pontokat 2018-ban, és ő áll a hetedik helyen a nagyok mögött a bajnoki tabellán. A német nem hinné, hogy a jövőben le szeretné igazolni bármelyik top alakulat.

Nico Hülkenbergnek 12 pont az előnye a nyolcadik pozícióban tartózkodó Fernando Alonsóval szemben. A Renault teljesítményét nézve a német versenyzőnek nagy esélye lehet erre a pozícióra az év végén, amivel az első lehetne a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull versenyzői mögött a tabellán.

A jó teljesítmény ellenére Hülkenberg nem gondolná, hogy az előbb említett istállók közül bármelyik leigazolná őt a jövőben: „Nem hiszem, hogy ez megtörténne velem és a három nagycsapattal, ha reálisan nézzük a dolgokat. Van néhány esélye az embernek erre karrierje során, és nem gondolom, hogy nagy étvágyuk lenne rám. Szerintem ezek a tények.”

 hulkenberg-a-jovojerol-2018



Az alakulatok közül az év közepe felé a Renault tűnik a legerősebbnek, de a nagycsapatoktól még messze vannak. Hülkenberg is tudja, hogy idő kell még a felzárkózáshoz: „Nem fogom fel ezt egy győzelemként. Megpróbálunk úgy dolgozni, mint eddig, de ez még mindig időt vesz igénybe. Ha a legjobbunkat hozzuk ki magunkból és legyőzzük a középmezőnyt, az jelenleg jó, de idővel nyilván versenyképesek akarunk lenni, és közelebb kerülni a nagyfiúkhoz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: