DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sajtó: Ricciardo megafizetést kap

Nagy meglepetésként érte a Formula-1-es világot a pénteki bejelentés, miszerint Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bullt a Renault-ért. Sajtóhírek szerint hatalmas pénzt akaszt le új csapatánál.

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy a McLaren évi húszmillió dolláros fizetéssel próbálja magához csalogatni a hétszeres futamgyőztes ausztrált a jövő évtől. Zak Brown, az istálló vezérigazgatója lényegében el is ismerte, hogy nagyon szerették volna magukhoz csábítani Ricciardót, aki nem is állt messze attól, hogy aláírjon (Brown szerint).

Hogy pontosan mi vezetett Ricciardo döntéséhez, miszerint elhagyja a Red Bullt, erre számos magyarázatot találtak a szakemberek. Egyrészt a jelenleg a világbajnoki címre nem, de futamgyőzelmekre bármikor alkalmas Red Bull-Renault helyett jövőre érkezik a Honda-motor, ami elsülhet nagyon jól és nagyon rosszul is, de mindenképpen hatalmas bizonytalansági faktor.

Másrészt már régóta rebesgetik és tavaly ősszel bizonyos nyilatkozatok is arra engedtek utalni, hogy az energiaitalos istálló Max Verstappent favorizálja és ebből lett végképp elege a tapasztalt ausztrálnak. Egy hete még arról szóltak a hírek, hogy már szinte véglegesítették is a megállapodást a Red Bull-lal, végül mégis a Renault-hoz szerződött.

Jövőre a harmadik legjobban fizetett F1-es versenyző lesz Ricciardo?


Egyetlen árulkodó jel már volt az elmúlt hetekben, amikor Ricciardo arról beszélt, hogy lehet, hogy az istállót meggyőzte a Honda fejlődése, de őt még nem. A Renault mindenesetre óriási fogásnak tartja az ausztrál megszerzését és a hírek szerint a francia gyári istálló valóban odatette magát, hogy Ricciardo végül aláírjon.

A Daily Express értesülései szerint a csütörtökön aláírt szerződésben két szezonra kötelezi el magát Daniel Ricciardo a franciákhoz, fizetése pedig meghaladja az évi 35 millió dollárt. Ezzel 2019-től Hamilton és Vettel mögött a harmadik legjobban fizetett versenyző lehet a mezőnyben és óriási ugrást jelent az eddig sem kevés hatmilliós keresetéhez képest.

A fizetési piramis tetején továbbra is Lewis Hamilton és Sebastian Vettel állnak, óriási eséllyel kettejük közül valamelyikük az év végén ötszörös világbajnok lesz. Jövőre meglátjuk, mire megy a Renault Ricciardóval és összehasonlíthatjuk a Honda-motoros Red Bull-lal is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: