DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A McLaren majdnem megszerezte Ricciardót

Korábban inkább csak híresztelés szintjén hallhattunk a dologról, ám a McLaren vezérigazgatója elismerte, hogy többször is tárgyaltak Daniel Ricciardóval, aki mindenképpen elvágyódott a Red Bulltól.

Ötödik éve erősíti már a bikák anyacsapatát a népszerű ausztrál pilóta, ám az együttműködésnek év végén vége szakad, mivel pénteken hivatalosan is bejelentették, hogy elválnak útjaik, Daniel Ricciardo a Renault gyári istállójához igazol két évre. A Francia Nagydíj előtt röppent fel a pletyka, hogy a McLaren húszmillió dolláros évi fizetést ajánlott az ausztrálnak, de végül a francia gyári csapatot választotta.

A hírek szerint mindenképpen el akarta hagyni a bikákat Ricciardo, mivel egyre inkább megelégelte, hogy a Red Bull Max Verstappent favorizálja csapaton belül, ahogy erre tavaly ősszel hallhattunk is utalásokat Christian Horner csapatfőnöktől.

A McLaren is meg akarta szerezni Ricciardót, de alulmaradt


Jó ideje tárgyalt már a McLaren Ricciardóval, de végül lecsúsztak róla. Hogy miért? Zak Brown úgy gondolja, hogy a versenyképtelen autójuk jelen helyzetben nem jelentett elég vonzerőt az idén már két futamot megnyerő ausztrálnak. Hogy a Renault 2019-ben a Red Bull elé kerül-e, az egyelőre nagy kérdés, mert a Honda-erőforrás ereje megjósolhatatlan.

„Nagy rajongói vagyunk Danielnek, több ízben is tárgyalásokat folytattunk vele. Szerintem nagyszerű fickó és remek autóversenyző. Hogy mennyire álltunk közel a megállapodáshoz, arra a választ pontosan csak Daniel tudhatja” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

„Úgy vélem, sokat javított volna az esélyeinken, ha versenyképesebbnek mutatkozunk az idény eddigi részében. Szerintem nagyon erős késztetése volt a távozásra és úgy gondolom, kevés döntött a Renault javára velünk szemben. Ricciardót nagyon sokra tartjuk, pilótaként és emberként úgyszintén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: