DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Renault: Sainz pótlására is fel kell készülni

Még nem dőlt el, hol fogja folytatni Carlos Sainz 2019-ben. A francia gárda nagyon szeretné megtartani a spanyolt, de arra is megoldást kell találniuk, ha a Red Bull visszavenné tőlük őt év végén.

Már többször hangoztatták, hogy mindkét fél elégedett, és ha lehetne, folytatnák együtt a munkát. Ez azonban nem rajtuk, hanem a Red Bullon múlik, mivel a spanyol csak kölcsönben szerepel a franciáknál, és papíron még mindig az energiaitalosok versenyzője.

Daniel Ricciardo jövője sem biztos még a Red Bullnál, így az ő esetleges távozásával lehet nagy szüksége a csapatnak Sainzra. Ezt Cyril Abiteboul is tudja: „Két dolgot is figyelembe kell vennünk: hogyan alakul Carlos teljesítménye, és mi lesz a Red Bull pilótáival. Tudjuk, hogy ez nagyban befolyásolhatja Carlos következő évi helyét.”

„Az én felelősségem az alternatívák biztosítása, ha esetleg ő már nem lenne elérhető számunkra. Ezt addigra kell előkészíteni, amikor már szükséges meghatároznunk a következő évi felállást. Egyáltalán nem szeretném idő előtt eldönteni a 2019-es pilótapárosunkat. Kellenek alternatívák, mivel tudjuk, hogy nem teljesen uraljuk Carlos jövőjét a Renault-nál” – folytatta a franciák csapatfőnöke.

 abiteboul-sainz-esetleges-potlasarol-2018



Abiteboul szerint a gyári csapat a következők miatt is hátrányban van a többiekhez képest: „A mi akadémiánkból hiányzik a következő: nem tudjuk a pilótáinkat egyenesen az F1-ből áthozni. Látjuk, mi a helyzet a Red Bull-lal és a Toro Rossóval, vagy a Mercedesszel és a Force Indiával és Williamsszel.”

„Ez az egyike azon okoknak, amiért a Renault és a Red Bull kapcsolatának nincs tovább értelme. Az új céljaink között szerepel, hogy egy teljesen új csapatként figyeljük és neveljük a versenyzőinket. Nem tudom elképzelni, hogy Helmut elviszi az egyik pilótánkat, ez biztos. Mi ezt nem fogjuk megtenni a McLarennel sem.”

„De amikor 2021-ben meghatározzuk a motorszállítói filozófiánkat, az az elem is az eszünkben lesz, hogy esetlegesen a partnercsapatunk az akadémiánkról hoz majd versenyzőket” – zárta Abiteboul a nem olyan távoli célokkal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: