DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault nem biztos Sainz megtartásában

Nico Hülkenberg a Renault-nál marad még évekig, Carlos Sainzról azonban ez nem jelenthető ki teljes bizonyossággal. A spanyol kölcsönben van a franciáknál, de a csapat szeretné megtartani őt.

Carlos Sainz 2017-ben az utolsó négy futamon csatlakozott a francia istállóhoz, és 2018-ban a teljes évet náluk töltheti. Szereplésére nem lehet panasz, hiszen nemrég az elmúlt évek legjobb eredményét, egy ötödik pozíciót szállított Bakuban csapatának.

A Renault negyedik helyezése a konstruktőri pontversenyben is azt sugallja, amit Cyril Abiteboul, vagyis azt, hogy maximálisan elégedettek lehetnek pilótáikkal: „Az egyik legizgalmasabb a felállásunk, amiről csak álmodhatunk utunk ezen pontján. Folyamatosan építkezünk csapatként Nico Hülkenberg körül, aki még évekig nálunk versenyez, és Carlos körül, aki tavaly csatlakozott hozzánk. Ő valami újat és frisset hozott a csapathoz, ugyanakkor azt is elérte, hogy Nico minél jobban teljesítsen.”

 abiteboul-sainz-megtartasarol-2018



Ha rajta múlna, kérdés nélkül megtartaná a franciák csapatfőnöke a spanyol versenyzőt: „Azt mindenképp el kell fogadnunk, hogy nincs a kezünkben Carlos Sainz sorsa, mivel kölcsönben szerepel nálunk a Red Bulltól. Remek lehetőséget jelentett nekünk az ő megszerzése az idei szezonra. Meglátjuk, hogy át tudjuk-e fordítani a mostani helyzetet egy hosszú távú tervre.”

Kimondatlanul, de nevek is felmerültek arra az esetre, ha Carlos Sainz nem maradna a Renault-nál. Abiteboul nem zárja ki egy francia versenyző érkezését, így Esteban Ocon, Pierre Gasly és Romain Grosjean is szóba jöhet a témával kapcsolatban: „Nincs olyan sok lehetőségünk: olyat akarunk, akinek van némi tapasztalata. Úgy gondolom, hogy még kockázattal járna tapasztalatlan pilótát igazolnunk. Erre még nem állunk készen, de olyasvalakit képzelünk el, aki gyors, elérhető és esetlegesen francia. Szerintem el tudják képzelni, ki lehet az, vagy kik jöhetnek szóba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: