DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem lassabb a Honda a Renault-nál

Max Verstappen beszélt csapata jövőbeli motorszállítójáról. A holland pilóta szerint a japánok erőforrása már most a Renault szintjén van, és jobb helyzetben lesznek a váltás miatt.

A Toro Rosso első évét tölti a japán gyártóval: a szezon feléhez közeledve voltak kimagasló és kevésbé jó eredményeik együtt. 2019-ben már a Red Bullnak is a Honda gyártja a motorjait, amiről sokan elmondták már a véleményüket. A Mercedes vezetősége véleménye szerint csak előnyökkel jár a leendő kapcsolat.

Max Verstappen bízik a japánokban, akiknek az erőforrásuk elgondolása szerint már a Renault szintjén van: „Még mindig van fél év, és a Honda keményen fog dolgozni ez idő alatt. Jobb, ha most jönnek ki a problémák, mintha ez a következő szezonban lenne, de úgy gondolom, hogy így is nagy lépést tettek előre a teljesítmény terén. Már nem lassabbak a Renault-nál.”

 verstappen-a-hondarol-2018_1



A holland a következő előnyöket látja a gyári státusban: „Normális esetben ez mindig jobb, igen, mivel minden versenyen kaphatunk fejlesztéseket. A Renault-nál először a gyári csapathoz mentek az újdonságok, és csak egy vagy két verseny múlva kaptuk meg mi is. Ez nem a legjobb, ugyanakkor érthető is.”

A wokingi alakulat gyakorlatilag végigpanaszkodta az együttműködésük időszakát, mondván, hogy a gyenge erőforrás miatt nem szerepelnek jól. A Toro Rosso részéről Franz Tost megvédte a japánokat: „Sosem volt problémám a Hondával, nem tudom, hogy a McLaren mit tapasztalt, de a motor nem annyira rossz, mint hallottuk. Elég jó, és azon dolgozunk velük, hogy még jobb legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: