DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Mercedes: Csak így lehet bajnok a Red Bull

2019-ben már nem a Renault erőforrásait fogja használni Max Verstappen és Daniel Ricciardo, hanem a Hondáét. Toto Wolff szerint később ez nagyon is kifizetődhet az energiaitalos alakulat számára.

Az utóbbi napokban kiderült, hogy a Red Bull 12 év után szakít a Renault-val, és Hondára vált. A japánok idén nagyot fejlődtek, és már most eredményesebbek a Toro Rossóval, mint az elmúlt szezonokban a McLarennel. A wokingi alakulatnál elmondták, hogy nem várják a Red Bull visszaesését a következő évben.

Toto Wolff is körbejárta a témát, és az osztrák szerint egyértelműen jót fog tenni a váltás a feleknek: „Nem kétséges, hogy versenyképesek lesznek. Ez az együttműködés egy újabb előrelépés a Toro Rossónak, a Hondának és a Red Bullnak a következő évre, és a Red Bull technikai képességeit és forrásait tekintve remek segítséget fog nyújtani a japánoknak a motor fejlesztésénél.”

 wolff-a-red-bullrol-2018



A Mercedes csapatvezetője elmondta, milyen sokat nyerhet a riválisa a Honda segítségével: „Kívülről nézve, minden tekintetben ez egy helyes döntés volt a részükről. Ez a Red Bullnak a gyári státusz miatt is fontos, és hosszú távon talán így van a legnagyobb esélyük a bajnoki cím megnyerésére. A közeljövőben még biztos van tennivalójuk, de később meglátják, hogy jól döntöttek. Már alig várom, hogy kemény csatákat vívjunk a Red Bull-Hondával.”

„Nekünk, a Mercedesnek rendkívül fontos, hogy az élen legyünk a márkák között a Formula-1-ben, és az is, hogy legyenek OEM-ek, amik motorszállítóként vagy nemzetközi márkaként szerepelnek itt, mint például a Red Bull. Minél inkább fel tudjuk kelteni az emberek figyelmét, annál jobb a sportnak” – zárta gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: