DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Magnussen: Ez egy pole-t jelent a ’B’ ligában

A Haas szerepelt a legjobban a Brit Nagydíj időmérő edzésén a három élcsapat mögött. Magnussen futott gyorsabb időt az amerikai alakulaton belül, aki pole-pozíciónak fogja fel jelenlegi rajthelyét.

Idén továbbra is jellemző az F1-re, hogy akkora a szakadék a Mercedes, a Ferrari, a Red Bull, és a többiek között, hogy a többi csapat gyakorlatilag tényleg külön bajnokságot vív egymással a topcsapatok mögötti pozíciókért. 

Az időmérő alapján Silverstone-ban is a Haas tűnik a legesélyesebbnek ezekre a helyekre: a csapat az Osztrák Nagydíjon létezése legjobb eredményét érte el, és most üldözőbe veheti a konstruktőri bajnokság negyedik helyén tartózkodó Renault-t.

 magnussen-a-brit-nagydij-idomerojerol-2018



Kevin Magnussen szerint kihozták a maximumot a silverstone-i időmérőből: „Jó móka volt. Mi a ’B’ ligára koncentrálunk, ami a középcsapatok között zajlik, és igazán szórakoztató az egész. Nagy a nyomás, mert mindannyian nagyon közel vagyunk, de ma sikerült a hetedik és a nyolcadik rajthely, így a Haas a legjobb volt a három élcsapat mögött.”

„Ez egy pole-pozíció a középmezőnyben, így elégedett vagyok. Jó helyzetben vagyunk, nem előre fogunk tekinteni, hanem inkább hátrafelé, így ez tényleg olyan, mintha az első helyen lennénk.”

A Haas dán pilótája csak abban reménykedik, hogy meg tudja tartani jelenlegi pozícióját: „A srácok előttünk el fognak tűnni. Ha ugyanezen a helyen jövök ki az első körben, ami nem lesz egyszerű, akkor remélhetőleg tiszta pálya lesz előttem, óvhatom a gumikat és futhatom a versenyemet. Jó szombatunk volt, és ez egy jó kezdőpont vasárnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: