DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Legjobb F1-es eredményét érte el a Haas

Még az amerikai csapatnál sem számítottak ilyen remek eredményre. A pilóták a negyedik és az ötödik pozícióban végeztek, amire még nem volt példa a csapat Formula-1-es története során.

Ennyi pontot még nem sikerült összegyűjteni a Haasnak egy hétvége alatt: 22 egységgel távozhattak Spielbergből. Lassan megszokjuk az amerikai alakulatot a pontszerzők között, mivel 2018-ban nagyon meggyőző teljesítményt nyújtanak, sőt a mostani eredmény a McLaren elé az ötödik pozícióba repítette őket a konstruktőri bajnokságban.

A negyedikként végző Romain Grosjean ráadásul a Haas egy jubileumára is felhívta a figyelmet elégedett értékelésében: „Nagyszerű nap ez nekünk, az egész csapatnak. Megérdemelték ezt a remek eredményt: hihetetlen, hogy negyedik és ötödik helyen végeztünk az 50. nagydíjunkon. Rendkívül boldog vagyok, mivel fantasztikus munkát végeztünk egész hétvégén. Volt egy kis szerencsénk is a versenyen, mivel egyik Mercedes sem ért be, de erre a hétvégére így is lehet építeni.”

„Néhány dolgon még tudunk javítani, de nagyon elégedett vagyok a hosszú etapunkon nyújtott gumikezelésünkkel. Az utolsó 20 kör annyira nem volt jó, – a hátsó abroncsok elkezdtek hólyagosodni – és féltem is, hogy itt sok időt veszítünk. Boldog vagyok a negyedik és ötödik hely miatt” – árulta el a francia, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a futam alatt.

 haas-a-spielbergi-eredmenyrol-2018



Csapattársa, Kevin Magnussen közvetlenül mögötte futott be, és ő is rendkívül boldog az eredmény miatt: „Jó hétvégénk volt, nem vártunk, hogy a negyedik és ötödik pozícióban végzünk. Hihetetlen munkát végzett a csapat, és nagyon büszke vagyok rájuk. Egy kicsit szenvedtünk a gumik hólyagosodása miatt a lágy etapunk alatt. Végül is sikerült kezelni valahogy ezt a helyzetet, de nagyon kellett nyomnom, mert jöttek a többiek hátulról.”

„Ezen a hétvégén megmutattuk, hogy jó autónk van, és nem csak most, egész évben versenyképesek vagyunk. Továbbra is fenn kell tartanunk a mostani formánkat” – zárta mondandóját pozitívan a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: