DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: Vettel második lehetett volna

A Ferrari egykori lángelméje, Ross Brawn is úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel értékes pontokat dobott el magától Franciaországban. De Lewis Hamiltont semmiképp nem verte volna meg.

A világbajnoki összetett állása nem éppen ritkán változik egyelőre ebben az évben. Nyolc nagydíjat követően már harmadszor váltja egymást az élen Vettel és Hamilton, jelenleg a brit vezet tizennégy pontos előnnyel. Le Castellet-ben annyira meggyőző volt, hogy semmiképpen nem kapott volna ki a riválisoktól.

„Pénteken első volt, a szombati napon is első helyet szerzett, végül vasárnap a futamgyőzelmet is könnyedén besöpörte, Lewis Hamilton egészen tökéletes hétvégét teljesített Franciaországban. A sikertelenebb, kanadai versenyt követően a csapat és ő maga is igen erősen visszavágott” – nyilatkozta Ross Brawn, a Liberty Media egyik első embere.

Vetteltől és a Ferraritól is 100% kell - legalábbis Ross Brawn szerint


„Lewis már a rajtnál eldöntötte a győzelem kérdését, de ha Vettel nem hibázik, közvetlenül fő riválisa mögött végezhetett volna. Sebastian hétvégéje nem volt éppen hibáktól mentes. A kvalifikációs harmadik hely rendben volt, de a Bottasszal történt rajtbalesetért drágán megfizetett.”

„Egyértelmű, hogy nehéz lett volna tartania a tempót Lewisszal, de könnyen lehetett volna második, ha mindent a tervek szerint teljesít. A felzárkózása figyelemre méltó, erős teljesítményről tanúskodik az ötödik helyezés, főleg, hogy a koccanás után az utolsóelőtti helyre esett vissza.”

„Még semmi sem veszett el számára, de azt láthattuk Franciaországban, hogy a rivális autója nagyon is versenyképes. A Ferrarinak és neki is 100%-ot kell nyújtania, hogy egy ilyen erős ellenfelet, mint a Mercedes, le tudjon győzni” – tekintett előre Ross Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: