DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Fittipaldi: Vettel még mindig a bajnokság esélyese

A kétszeres világbajnok brazil legenda még mindig a Ferrarit és Sebastian Vettelt tartja a világbajnokság fő esélyesének, de a németnek ehhez konstansabb teljesítményt kell nyújtania.

Túl sokat hibázik Sebastian Vettel a szakértők szerint, ezzel saját magától dobja távolabbra az esélyt, hogy idén megtörje a Scuderia negatív sorozatát és világbajnoki címet szerezzen a vörösökkel is. 1972 és 1974 világbajnoka úgy véli, a német túl gyakran lesz ideges a volán mögött, ahogy ez Le Castellet-ben is történt. Egyébként az olasz sajtó is amatőr hibának nevezte Vettel koccanását.

„Franciaországban is túlzottan ideges volt. Az első kanyarban senki nem nyerhet meg egy versenyt (bár a modern Formula-1-ben a kevés előzés miatt ez csak félig igaz), viszont nagyon sokat veszíthet ugyanott” – nyilatkozta Emerson Fittipaldi a Gazzetta dello Sport című lapnak.

Fittipaldi szerint Vettel konstans teljesítménnyel a bajnokság esélyese lehet


„Úgy látom, az idei évre a Ferrari rengeteget fejlődött technikailag, sokkal szélesebb azon pályák köre, ahol jól teljesít. Még a Mercedesnél is jobb. Emiatt pedig még igen sok győzelmi esélyt látok az olaszoknál és Vettelnél. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is tudja már ezt.”

„Ha Vettel világbajnok akar lenni, a teljes bajnokság során egyenletes teljesítményt kell nyújtania. Meg kell tudni birkózni a nyomással és folyamatosan hozni a lehető legmagasabb színvonalat. Nézetem szerint ez az egyik legfontosabb. Sebastian túlzottan agresszív volt Bottas támadásakor az első körben” – tette hozzá a kétszeres Formula-1-es és egyszeres CART-bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: