DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fordulat Hartley ügyében

Fernando Alonso mellett Brendon Hartley jövője is hetek óta rendszeresen téma a sajtóban. Mindenki biztosra vette az új-zélandi menesztését, ám a jelek szerint fordulat történt és maradhat.

Finoman szólva nem lehetett nyugodt a Toro Rosso-Honda új-zélandi pilótája az elmúlt hetekben. A szezon eddigi részében ugyanis rendre látványosan gyorsabb volt nála csapattársa, Pierre Gasly, aki kiemelkedő eredményeket is felmutatott már idén (pedig hasonlóan, félig újonc, mint 28 éves társa), Hartley egyetlen szerzett ponttal szerénykedik.

Az időmérőkön és a versenytempó tekintetében is a fiatal francia rendre csapattársa fölé nőtt, aki gyakran csak esett-kelt (gondoljunk csak a barcelonai szabadedzésen elszenvedett óriási bukására). Monacótól nagy lökést kaptak a menesztéséről szóló híresztelések, a McLaren ugyanis elismerte, hogy a faenzaiak megkeresték a wokingi istállót, hogy adja kölcsön a tesztpilótát, Lando Norrist, akivel gyengélkedő új-zélandi versenyzőjüket pótolnák.

Nem lehetett könnyű ilyen légkörben nyugodtan vezetnie Hartley-nak, de Kanadában a szabadedzéseken és az időmérőn is versenyképesnek bizonyult (alig maradt le a Q3-ról). A versenyen pedig egy balszerencsés balesetbe keveredett Lance Stroll-lal, nem saját hibából.

Hartley kanadai teljesítménye meggyőzte a Red Bullt?


Lehet, hogy ez győzte meg a Red Bullt, de Helmut Marko már a dicséret hangján szólt Brendon Hartley-ról Kanada után. Korábban úgy hírlett, elfogyott a türelem a pilótával szemben, de most már úgy fest, 180 fokos fordulat történt és ismét stabilizálta helyét a csapatnál.

„Brendon Kanadában abszolút versenyképes volt. Biztosan érezzük, hogy pilótánk megfelel az előtte álló feladatoknak. Ha nem javult volna a formája, más alternatívák után kellett volna néznünk” – nyilatkozta Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója.

„Már nem keresgélünk senkit és semmit, Brendon jól vezet. Hogy milyen tanácsot adnék Hartley-nak? Csak vezesse az autót és ne gondoljon semmi másra. Minden egyébre ott van nekünk James Key (a technikai igazgató)” – tette hozzá Marko. Alighanem ezek a szavak azok, amikre a Toro Rosso pilótájának szüksége volt, így ugyanis jókora nyomást vettek le róla.

Kérdés, hogy valóban teljesen letett a pilótacseréről a Toro Rosso, vagy csak időlegesen szüneteltetik Hartley utódjának keresését?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: