Meg vannak számlálva Hartley napjai?
Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. augusztus 15. szerda
F1

Meg vannak számlálva Hartley napjai?

Korábban is olvashattunk arról, hogy nagyon inog Brendon Hartley versenyzői ülése a Toro Rossónál. Most már a McLaren is hajik Lando Norris kölcsönadására, így Hartley nagyon is aggódhat.

A formula.hu elsőként számolt be még a monacói hétvégén arról, hogy a Red Bull fiókcsapata felettébb elégedetlen Brendon Hartley eddigi teljesítményével és menesztené az új-zélandit. A helyére Lando Norrist, a McLaren tesztpilótáját szemelték ki. A pletykák szerint a csere már Franciaországban megtörténne.

A rendkívül tehetséges, tizennyolc esztendős brit tehetséget azonban a wokingiak semmiképpen nem szerették volna a rivális rendelkezésére bocsátani. A McLaren most annyiból meggondolta magát, hogy szívesen kölcsönadná Norrist a Toro Rossónak, hogy tapasztalatot szerezzen a Formula-1-ben, de hosszú távú szerződésről szó sem lehet.

Ha Norrisról megegyezne a két csapat, Hartley-nak aligha lesz maradása

Ebben még lehet némi huzavona a két istálló között, ugyanis a Red Bull olyan szerződést kínálna Norrisnak, ami 2019-re is kiterjedne, ezt viszont jelenlegi csapata egyáltalán nem szeretné. Arról is jó ideje szólnak a hírek, hogy Fernando Alonso jövőre átnyergel az IndyCarba és az ő helyére érkezhetne állandó pilótának Norris. Ráadásul az alulteljesítő Stoffel Vandoorne helye sem betonbiztos.

Elengedné a McLaren az F2 élmenőjét? „Ha adódna egy lehetőség Lando számára, hogy tapasztalatot szerezzen az F1-ben, feltétlenül megfontolnánk. Ne feledjük, hogy már McLaren-pilóta, igazán fényes jövő vár rá itt, ezért fel sem merül, hogy hosszú távra adjuk kölcsön bárhova is” – nyilatkozta Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Hogy mennyire biztos a jövő évi pilótafelállás? „Semennyire. 2019 még nagyon távol van, általában a nyári szünet után szoktam meghozni döntéseimet erről és ez most sincsen másképp” – reagált a jövő évet firtató kérdésre Fernando Alonso. Stoffel Vandoorne pedig jelentősen alulmúlja eddig a spanyolt, így az ő helye sem biztos jövőre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?