DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso a versenytempóra koncentrált pénteken

Sokan azt hitték, hogy nehéz hétvége vár a McLarenre, mivel a végsebesség nem az erőssége a wokingiaknak. Fernando Alonso próbálta elhitetni a többiekkel, hogy ne írják le csapatát Kanadában sem.

A spanyol pilóta mindkét edzésen az első tízben végzett, így elégedetten várhatja a harmadik gyakorlást és a szombati időmérőt. Alonsónak ismét a pontszerzés lehet a célja a vasárnapi futamon, ha tartja a jó formát a kétszeres világbajnok az MCL33-assal.

Alonso elárulta, min dolgozott csapatával a pénteki gyakorlásokon: „Elég pozitív napon vagyunk túl. Az autót már az első edzéstől kezdve jónak éreztem, aztán egy kicsit a hosszú etapokra tudtunk koncentrálni, a második gyakorláson pedig a beállításokra, így elégedett lehetek. Versenyképesnek tűnik a McLaren, és most már csak az eredményt kell szállítani holnap az időmérőn.”

„Ezen a pályán a versenytempó az elsődleges, mert az ember sokat tud előzni, így erős vasárnapot kell teljesíteni. Nem éri meg minden energiát szombatra pazarolni, mert nem az időmérőn osztják a pontokat, de úgy érzem, hogy a Q3 elérhető” – folytatta a McLaren pilótája.

 alonso-a-kanadai-szabadedzesekrol-2018



Ahogy sokan, a wokingi alakulat is készült fejlesztésekkel erre a hétvégére, így Alonsóéknak erre a területre is koncentrálni kellett: „Nem volt nagy problémánk az egyensúllyal – alig nyúltunk a beállításokhoz, és csináltunk néhány tesztet az új alkatrészeinkkel. Most már csak hátra kell dőlni, és ki kell elemezni az adatokat, hogy a lehető legjobb autónk legyen szombatra.”

Továbbra is téma a pilóták között a leglágyabb gumik működése, így Alonso is kitért ezek viselkedésére: „Csak az első szabadedzésen teszteltem a hiperlágyakat, és nehéz megmondani, milyenek valójában, de talán egy kicsit jobbak, mint vártam, mivel a szemcsésedést nem éreztem olyan rossznak. Határozottan ez a gumi lesz jó egyetlen gyorskörre.”

„A verseny érdekes lesz, mert néhányan egy kiállással mennek majd, akik a hiperlágyakat választják pedig valószínűleg kettővel, ami többféle taktikát hozhat. Lássuk, ki tudjuk-e használni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: