DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel: Ezért lett újra esélyes a Red Bull

A monacói és a montreali pálya kialakítása között nem sok hasonlóságot találunk. A Ferrari német pilótája mégis úgy véli, a Red Bull továbbra is jó formában lesz, győzelmi esélyekkel.

A napokban hivatalosan is elismerte a Mercedes, hogy megbízhatósági problémák miatt késleltetni kényszerül legújabb fejlesztésű motorjának bevetését, Montrealban a három istálló közül egyik sem szerelheti még autójába. A Ferrari, a Renault és a Honda azonban a várakozásoknak megfelelően használni fogja a frissített erőforrásokat.

Ez mindenképpen előnyt jelenthet a Ferrarinak és a Red Bullnak is, bár utóbbinál a hírek szerint egyelőre nem használható a fejlesztett Renault-motor, mert nem illeszkedik a karosszériába. Vettel feltétlenül előnyben lehet a riválisokkal (különösen a Mercedes-pilótákkal) szemben a fejlesztett, ráadásul friss motor miatt, de nagyon tart a Red Bulltól.

Az RB14 nagyon jól kezeli az új, hiperlágy keveréket, gyorsan működési tartományba tudja hozni és az átlagosnál kevésbé koptatja. „Szerintem, elsősorban bárki másnál jobban kíméli az abroncsokat a Red Bull, Monacóban ez nyilvánvaló volt, ez is segített riválisunknak” – nyilatkozta Sebastian Vettel Kanadában.

Montrealban a hosszú egyenesek ellenére is esélyes a Red Bull?


„Ez a pálya teljesen más jellegű, nem tudom, milyen tempóval jelentkeznek és milyen új fejlesztéseket hoznak. Meg kell várnunk, hogy lássuk, de arra számítok, hogy ismét szoros lesz a csata, remélhetőleg a Ferrarival az élen.”

„Elismerem, hogy Monacóban tényleg unalmas versenyünk volt. De ha most vasárnap is unalmas versenyünk lenne úgy, hogy egy-kettőben befutunk (Kimi Raikkönennel), rendkívül boldogok lennénk. De a futam vége még nagyon messze van” – osztotta meg kívánságát a négyszeres világbajnok.

„Meglátjuk, sikerül-e nyernünk. Eddig az autónk jónak mutatkozott az egyenesekben, az idei évben nagyon hatékony autóval rendelkezünk. Ezen a pályán ez jól kellene, hogy jöjjön. A gumik lesznek kulcsfontosságú szerepben, a pályát kedvelem és szeretek is itt lenni” – tette hozzá Vettel, aki szerint a Red Bullt a kitűnő gumikezelése repítette újra az élmezőnybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: