DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo szorosabb szombatra számít

Elégedett lehet az energiaitalos alakulat a Monacói Nagydíj első napja után, hiszen mindkét edzést az élen zárták pilótáik. Ricciardo azonban kételkedik benne, hogy ilyen sima lesz az időmérő is.

Csütörtökön jól látható Red Bull-fölény alakult ki Monaco utcáin. Az első és a második gyakorláson is élen végeztek az energiaitalos alakulat autói, Daniel Ricciardo mégsem biztos benne, hogy szombatra is megmarad csapata előnye.

Az ausztrált arról kérdezték, mit gondol, képes lehet-e a pole-pozíció megszerzésére: „Nyilván ez a cél, erre a hétvégére a győzelmet és a dominanciát tűztük ki. A mai nap jó volt, jól kezdtünk, megnyertük az edzéseket, így mindent megtettünk, amit lehetett. A péntek kimarad, és szombaton biztos vagyok benne, hogy a Ferrari és a Mercedes nyomást fog helyezni ránk.”

 ricciardo-a-monacoi-edzesekrol-2018



„Szorosabb lesz szombaton, de ma annyit tudtunk tenni, hogy megpróbálunk az élre kerülni, és ez sikerült is. Ez egy jó kezdet, mindkét autó erős volt, ráadásul a hosszú etapunk is megfelelőnek tűnt. Úgy nézett ki, hogy jelenleg minden körülmények között jók vagyunk” - értékelte elégedetten a Red Bull versenyzője a napot.

Ricciardo nehéz csatára számít a Mercedesszel és a Ferrarival: „Mindkét edzésen mindig az elején voltunk Max és én, de ilyenkor nem tudhatjuk, mit csinált a másik két nagycsapat, ettől függetlenül a mai nap jóra sikerült. Még találhatunk egy kis tempót, de többé-kevésbé ennyi volt benne, és a szombat délután nagyon szoros lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: