DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn a Ferrarira fogadna Monacóban

Nem teljesített túl jól a maranellói gárda Spanyolországban: még a dobogóra sem értek fel, de Ross Brawn azt várja, hogy a következő fordulóban ismét a győzelemért harcolhat Vettel és Raikkönen.

A Mercedes dominanciájával zárult az előző versenyhétvége, de ez messze nem jelenti azt, hogy a címvédő gárda tudja tartani ezt a teljesítményt a következő futamokon is. Lewis Hamilton sem saját csapatát mondaná a következő hétvége legfőbb esélyesének.

Ross Brawn elismerően nyilatkozott az Ezüstnyilak kiváló spanyolországi teljesítményéről: „Idén először a Mercedes dominált a hétvégén egészen az elejétől a végéig. A barcelonai a második győzelmet jelentette számukra, de ez most kimagasló volt a bakui teljesítményhez képest.”

„Hamilton és Bottas megvillantak, és ilyet a Melbourne-ben láttunk utoljára az időmérőn, amikor ki tudták hozni az autóból a teljes potenciált. Hamiltonnak ezúttal olyan hétvégéje volt, amikor senki nem tudta legyőzni, különösen a versenyre volt ez igaz.”

 brawn-a-monacoi-eselyesrol-2018



A Liberty Media vezetőségének tagja szerint a jó eredmény ellenére a Mercedesnek tartani kell a riválisoktól: „Nem teljesen tiszta még ez a dolog, mert azt várom, hogy a Scuderia vissza fog vágni Monacóban, ahogy a Red Bull is, akik szintén versenyképesek voltak Spanyolországban, de nem annyira, hogy a pole-ért vagy a győzelemért harcolhassanak.”

Hamiltonnal ellentétben Brawn az olasz alakulatot várja a legerősebbnek a hercegségben: „2018-ban először tényleg visszaesett a Ferrari. Az előző négy verseny mindegyikén harcoltak a pole-pozícióért, négyből hármat meg is szereztek, és a győzelemre az SF71H volt a legesélyesebb autó. Monacóban azt várom, hogy a Ferrari visszanyeri a tempóját és képes lesz a győzelemre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: