DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda biztos Hamilton hosszabbításában

Lewis Hamilton még nem hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel, de Niki Lauda szerint ez csak idő kérdése, és a felek az alapvető kérdésekben már megegyeztek egymással.

Még nem jelenthető ki biztosra, hogy Hamilton 2019-ben is a címvédő gárdával folytatja F1-es karrierjét, de Niki Lauda igyekezett leszögezni, hogy már nem kell sokat várni a megállapodásra: „Már csak a részleteket kell tisztázni, Lewis velünk fogja folytatni pályafutását.”

A Mercedes 2018-ban még nyeretlenül áll három futam után, de a tempó idén sem hiányzik a német gárda autóiból. Brawn szerint, ha az apró hibákat kijavítják, ismét odaérhetnek a Ferrari és a Red Bull elé, és megvédhetik világbajnoki címeiket.

Niki Lauda azonban azt nem tagadta, hogy a szerződés valószínűleg nem lesz olcsó a Mercedesnek, mivel Lewis Hamiltonnak állítólag rendkívül magas fizetési igénye van: „A hangulat is befolyásolja a tárgyalásokat, néha meglehetősen drágának tűnik a megállapodás. Ez mindig attól függ, hogyan sikerült a legutolsó verseny, de a pénz nem jelent akadályt. Mindkét fél egyetért az alapelvekben.”

 lauda-szerint-marad-hamilton2018



Az utóbbi időben úgy tűnik, a Mercedes másik pilótája is magára talált: a finn az ausztrál hétvége után két második helyezést hozott a csapatnak, és csupán öt pont a lemaradása Lewis Hamiltonnal szemben a bajnoki tabellán. 

Bár még rendkívül hosszú a szezon, de ha így folytatja, Bottas is jó úton halad az új szerződés felé, amit Toto Wolff vele kapcsolatos elégedettsége is alátámaszt: „Ez volt a legjobb verseny, amit valaha Valtteritől láttam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: