DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel egészségesebbnek érezte a Ferrarit

Bár Sebastian Vettel az eddigi két futamot megnyerte, elmondása szerint eddig nem érezte tökéletesnek az idei Ferrarit. Bahreinben viszont javult a helyzet, így a német is elégedettebben távozhatott.

Ennél nem is indulhatott volna tökéletesebben az év Vettel számára, hiszen 50 ponttal vezeti a bajnoki tabellát, és Hamiltonnal szemben már 17 egységnyi előnyt szedett össze. A német pilóta maximalizmusát viszont jelzi, hogy már többször hangoztatta: nem teljesen elégedett a 2018-as Ferrarival.

Erre a tényre utalva kezdett nyilatkozatába a négyszeres világbajnok, amikor azt kérdezték tőle, mi kellett neki az újabb sikerhez: „Ez (a győzelem) mindig több tényező miatt jön össze. Valószínűleg a pálya is jobban feküdt nekünk, de az tény, hogy a legtöbbször már jobban éreztem magam az autóban, mint a szezonnyitón.”

„Dolgoztunk a beállításokon, ami segített most egy kicsit többet kihozni belőle. Sokkal kiegyensúlyozottabb volt egy körön, de ez a versenyről is elmondható. Egy kicsit egészségesebbnek és jobban kezelhetőnek éreztem” - folytatta a pozitívumokkal a német versenyző.

 vettel-az-egeszesegesebb-ferrarirol-2018



A Ferrari pilótája a rivális teljesítményéről is szót ejtett: „Nem tudom, hogy ők mennyire szenvedtek. Sokkal kezelhetőbbnek tűnt a Mercedes az etapok végén, de legalább az időmérőn nem volt olyan hatalmas különbség, mint a múltkor. Összegezve elég szoros a dolog, de nyilván jó elöl lenni.”

Vettel szerint nem dőlhetnek hátra, mert sok a győzelemre éhes pilóta: „Világos, hogy javulnunk kell: Valtteri és Lewis nagyon igyekszik, ez mellettem Kimiről is elmondható. A két srác a Red Bulltól, Max (Verstappen) és Daniel (Riccardo) is mindent megtesznek a győzelemért. Ez a három csapat és a hat versenyző rendkívül közel van egymáshoz.”

„Fontos lesz, hogy javuljunk és gyorsak legyünk mindenütt, ahol csak versenyzünk. Ez segíteni fog. Minél gyorsabb az ember, annál inkább tud egységet alkotni az autójával, lehet elégedettebb, és tud még többet kihozni az autójából, amikor igazán számít” - zárta mondandóját a német pilóta, aki érzi, hogy ennél valóban több kell, mivel a Mercedes mindkét hétvégén gyorsabbnak bizonyult annak ellenére, hogy a győzelmet nem tudta megszerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: