DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Vettel szerint még nem minden tökéletes

Annak ellenére, hogy a Ferrari nem kis előnnyel nyerte a második szabadedzést, Sebastian Vettel nem elégedett: a németnek Bahreinben sem fekszik teljesen az idei Ferrari.

Csak Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel tudott bemenni az 1:30 alá a második szabadedzésen. A Mercedesek fél másodpercet kaptak a vörösök autóitól, de Wolffék nem estek kétségbe: azt nyilatkozták, tudják miért ilyen gyorsak a Ferrarik.

Az olaszok négyszeres világbajnoka már a szezonnyitó után elmondta, hogy nem fekszik neki az idei Ferrari, és ezt most Bahreinben - a gyors tempó ellenére - is megerősítette: „Ausztráliában egy kicsit hátrébb voltunk, és az autóban az érzésem itt sem tökéletes. Megpróbáltunk néhány dolgot főképp, hogy az elejével minden rendben legyen, mert ez a rész a szezonnyitón sem volt jó, de most egy kicsit jobbnak érzem.”

 vettel-a-szabadedzesrol-2018



„Meglátjuk, mit hoz a szombat, de úgy vélem, hogy a rövid és a hosszú távú etapokon is fejlődhetünk. Utóbbi rendben volt, de lehetne még egy kicsit erősebb” - folytatta Vettel a pénteki nap értékelésével.

A német versenyző a Ferrari beállításait próbálgatta a két szabadedzésen: „Amint mondtam, kipróbáltunk néhány dolgot az autó egyensúlyának javítása érdekében, és úgy tűnt, hogy gyorsabbak vagyunk, mint a többiek, de ez az ő programjuktól is függ. Ezen a ponton nem mennék bele jóslatokba.”

„Csak magunkra koncentrálunk, és a beállításokra, és megpróbáljuk elérni, hogy jobb érzésem legyen az autóban, ami néhányszor már előfordult, de máskor nem igazán, így van még tennivalónk bőven” - zárta nem túl pozitívan mondandóját Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: