DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes látja, hogy mitől ment ekkorát a Ferrari

Simán kikapott a második bahreini szabadedzésen a Mercedes a Ferraritól, de Toto Wolff nem aggódik, szerinte egyértelműen látszik, hogy miért voltak előnyben a maranellóiak.

Meglepően nagy fölénnyel húzta be a második bahreini szabadedzést a Ferrari, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel fél másodpercet vert a Mercedesekre, ami azért lehet némileg aggasztó a címvédő istálló számára, mert ez volt az egyetlen olyan gyakorlás, amely mérvadó lehet a körülményeket tekintve. Toto Wolff azonban nem aggódik.

"A Ferrari egy elég magas motorerő-fokozatot használt, amikor a pilóták megfutották azokat a köreiket, szóval ez azért nem túl aggasztó, de tényleg jó kör volt" - nyilatkozta a gyakorlást követően szinte azonnal a Mercedes csapatvezetője a Sky Sportsnak, majd azt is elárulta, hogy miért gondolja így.

wolff-mercedes-2018



"Megvannak a GPS-adatok és minden autót pontosan nyomon tudunk követni a pályán, ebből pedig most azt látjuk, hogy a Ferrari az egyenesekben nyert igazán időt, a kanyarokban pedig ugyanolyan a helyzet. Ezekből elég egyértelmű a mérnökök számára, hogy ki tekerte fel a motort, ki hogyan gyorsul és kinek milyen a leszorítereje" - magyarázta Wolff. 

Ezzel együtt túl nagy elégedettségre eddig nincs oka a Mercedesnek, az első edzésen a Red Bull bizonyult a leggyorsabbnak, most a Ferrari produkált impresszív időket és bár az érdemi kérdésekre csak holnap, illetve vasárnap kapunk választ, az biztos, hogy a Melbourne-ben látott előnyük itt egyelőre nem jelentkezik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: