DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel megnevezte az év favoritját

Mercedes, Ferrari vagy valaki más? Már csak pár nap, és körvonalazódik a helyzet. Sebastian Vettel elmondta véleményét a témáról, és reméli, hogy ő is az esélyesek között lehet.

Mika Hakkinen után a négyszeres világbajnok is jósolt egy kicsit az idei év erőviszonyairól. Az előszezoni tesztek alapján kirajzolódott egy kép előttünk, de azt csak az első pár versenyhétvége után fogjuk megtudni, mennyire mutatták ki a foguk fehérjét a csapatok Barcelonában.

Sebastian Vettel szerint a tavalyi bajnok a legnagyobb esélyes, de ehhez neki és a Ferrarinak is lesz egy-két szava: „Úgy gondolom, teljesen helyén való, ha Lewist nevezzük meg az idei év favoritjának, de a szezon nagyon hosszú. Remek autónk van, jönnek még fejlesztéseink, így lesz még minek örülnünk. Jó formában vagyunk, lehetnénk jobbak is, de ez mindig ilyen.”

 vettel-az-ev-favoritjarol-2018



A Ferrari pilótáját pillanatnyilag nem az ötödik bajnoki cím köti le a leginkább: „Most nincs időm ezzel foglalkozni, és nagyon elégedett vagyok, azzal, ami előttem állhat, de jelenleg nem erre kell koncentrálnom. Mindenki tudja, hogy több dolognak kell összeállnia az embernek ahhoz, hogy egészen a szezon végéig harcolhasson a bajnoki címért, és megnyerje azt.”

„Nem akarok olyan dolgokat felsorolni, amik megtörténhetnek. Ha ez (az ötödik bajnoki cím megszerzése) összejön, az rengeteget jelent, és akkor elkezdem majd felfogni, mit sikerült elérnem” - zárta a német gondolatait azzal, mit jelentene számára egy újabb bajnoki trófea.

Eddig még homályos volt, de a hétvégén már okosabbak leszünk a Mercedes egykörös tempójával kapcsolatban, ami idén is kulcsfontosságú szerepet játszhat a bajnokság végkimenetele szempontjából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: