DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hakkinen megnevezte a 2018-as év favoritjait

A következő héten elrajtol az F1 2018-as szezonja. A korábbi kétszeres világbajnok Mika Hakkinen árulta el, mik az elvárásai az idei évvel kapcsolatosan az erőviszonyokat tekintve.

A Ferrari kissé kimutatta már a foga fehérjét a teszteken: Barcelonában óriási pályacsúcsot futott Sebastian Vettel. A maranellói alakulat mellett sokan feltették a leggyorsabb keverékű gumit, a Mercedes azonban kivétel volt ez alól.

A világbajnoki címvédő alakulatnak nem tudjuk az egykörös tempóját, de Mika Hakkinen elmondta, miért tartja továbbra is erősnek a németeket: „A Mercedes gyorsnak tűnik. Egy ilyen csapat nem felejti el hirtelen, hogyan kell nyerő csomaggal előállni, miután négy évig uralta a Formula-1-et. Nem próbálták ki a hiperlágy gumikat, és úgy néz ki, konzervatív módon álltak hozzá a tesztekhez, ami aggodalomra adhat okot a riválisaik számára. Senkit nem lep meg, mennyire jól szerepeltek a versenyszimulációk során.”

„A Ferrari is keményen dolgozott a tavalyi csalódások után. Ők abban reménykedhetnek, hogy olyan autójuk van, ami többször lesz versenyképesebb a különböző karakterisztikájú pályákon 2018-ban, mint eddig” - magyarázta a finn a maranellói alakulat helyzetét.

 hakkinen-a-favoritokrol-2018



Hakkinen szerint egykori csapata és az energiaitalos alakulat is egy szinten fog teljesíteni az idei szezonban: „A Mercedes és a Ferrari mögötti csata keményebb lesz, mint bármikor! A Red Bull Racing és a McLaren is a győzelmekért harcolhat idén, így lehetséges, hogy öt vagy hat pilóta is nyerhet versenyeket majd. Ricciardo és Verstappen tavaly is a dobogó legfelső fokán ünnepelhettek, és biztos, hogy 2018-ban is szeretnék ezt megismételni.”

A wokingi alakulatnál nagy az optimizmus, a spanyol versenyző kész ismét az élmezőnyben harcolni, és Hakkinen is egyetért abban a McLaren pilótájával, hogy rend szerint odaérhet az élre: „Fernando Alonso maga mögött hagyta a McLaren és Honda kapcsolatának kudarcait. Az összességében második legjobb ideje Barcelonában megmutatta, mennyire fókuszált jelenleg. Ha megérzi a győzelem lehetőségét, mindent meg fog tenni azért, hogy megvalósítsa azt. A csapattársa, Stoffel Vandoorne követni fogja minden lépését.”

„A Red Bull McLaren elleni csatáját lenyűgöző lesz néznünk, és az is elképzelhető, hogy Hülkenberg és Sainz is fog okozni meglepetéseket” - zárta gondolatait a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: