DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull megfontolja a motorváltást

A Honda szinte újjászületett, mióta a Toro Rossóval működnek együtt. Az előszezoni teszteken megbízhatónak és gyorsnak tűnt a japán erőforrás, ami a Red Bullt is elgondolkodtathatja a váltásról.

A McLarennel mutatott eredménytelenség után lehetséges, hogy 2018 más lesz a Honda számára. A Toro Rosso remekül szerepelt az új partnerével Barcelonában, és ha ez a tendencia folytatódik, abból a Red Bull is profitálhat 2019-ben. 

A Renault motorja évek óta nem ér fel a Mercedeséhez és a Ferrariéhoz, és ha a Honda is lehagyja a franciákat, lehet, hogy megszűnik a franciák és az energiaitalos alakulat közötti kapcsolat.

Christian Horner elmondta, mik a tervek 2018-ra: „Meglátjuk, hogy alakul az év, de ha hátrányban leszünk a motor miatt, megpróbáljuk a vázzal kompenzálni ezt. Érdekes lesz látni, ki fog csupán hármat (erőforrást) használni, de ha a szabályozás lazább lenne, a teljesítmény akkor sem változna.”

 horner-a-motorokrol-2018



„A probléma ezekkel a mostani motorszabályokkal az, hogy sokkal jobban fekszenek a Mercedesnek és a Ferrarinak, mint a Renault-nak” - tért ki a gondokra a Red Bull csapatvezetője.

A brit szakember egy időpontot is elárult azzal kapcsolatban, mikor fog dönteni a csapat az esetleges váltásról: „Májusban kellene figyelmeztetni az FIA-t a szándékainkról, de igazából ez nem jelenti azt, hogy kötelező. Ez az ügy csak a nyár végén fog eldőlni, mivel ez az a reális időzítés, amikor már valóban dönteni tudunk.”

„A Hondának fantasztikus startja volt a Toro Rossóval. Nyilván, most jó helyzetben vagyunk, mivel a szezon első felében követni tudjuk a fejlődésüket. Érdekes lesz ezt látni” - zárt az előnyökkel Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: