DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Újra mosolyoghatnak a Honda szakemberei

Tavaly nagyon kevés oka volt a Hondának az örömre, idén azonban lassan megszokottá válik a japánok megbízható, jó teljesítménye. A csütörtöki, hibátlan tesztnap megint csak pozitívumot hozott.

Pierre Gasly utolsó tesztnapjának lefolyása újabb ok az örömre a Toro Rossónál. Idáig a teljes tesztelési időszak problémamentesen zajlik a japán motorszállító számára, ami a faenzai istállóval való kapcsolat kezdetét csak megerősíteni tudja. Szinte hihetetlen változás a japánoknál a tavalyi évhez képest.

A francia pilóta nem kevesebb, mint 169 kört tett meg a Toro Rosso-Hondával. Mivel a teljes programot végrehajthatta csütörtökön is az STR13-mal, a nap végén jutott ideje egy időmérős szimulációra is. Igen sikeresnek mutatkozott a kísérlet, 1:18,363-as körideje, ultralágy abroncsok használatával a harmadik helyre repítette őt. Alig több, mint egy másodperccel ment rosszabbat, mint Sebastian Vettel óriási körrekordja, amit szintén tegnap állított fel.

Gasly kiemelte azt is, hogy minden nap egyre meggyőzőbb teljesítménnyel jelentkezik az olasz istálló, ami végre okot ad a Honda technikusainak is az örömre. Ez egy olyan lelki pluszt jelent most számukra, amiben az elmúlt három évben nem volt részük a McLarennel. Azt pedig a hivatalos adatokból tudjuk, hogy a Honda immáron végsebességben is kezd odaérni az elejére.

A Honda három év szenvedés után rátalált a jó megoldásra?


„A csapatnál mindenki egy irányba húz, ez pedig a lehető legfontosabb. Nagyon jó a kommunikáció a felek között és csodálatos érzés látni, ahogy a japán szakemberek végre mosolyognak körülöttünk. Ez még csak a tesztidőszak, amint megkezdjük a szezont, még szorosabban együttműködhetünk” – nyilatkozta Pierre Gasly a Crash.net szakoldalnak.

„Lenyűgöző a Honda-motor megbízhatósága és teljesítménye is. Abszolút semmilyen meghibásodást nem tapasztaltunk az erőforrással, rengeteg kört tettünk meg az elmúlt másfél héten. Csütörtökön ehhez 169-et tettem hozzá, nagyon pozitív napot zártunk” – tette hozzá a fiatal francia pilóta.

A csütörtöki eredményt látva most már az a kritika sem érheti a japánokat, hogy csak a letekert motor miatt ilyen megbízhatóak. Vettel pályacsúcsa mögött egyetlen másodperccel harmadikként végezni, ilyen erős köridővel azt engedi sejtetni, hogy az időmérős mód is jól működik. Kíváncsian várhatjuk az idei szezont, úgy tűnik, tényleg egymás ellen versenyezhet a McLaren és a Toro Rosso.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: