DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen gyors autót remél Ausztráliára

A Red Bullnál 2017-ben a felzárkózásról szólt a szezon első fele. Max Verstappen próbál hinni benne, hogy idén már az első futamtól gyors lesz az autó, amivel a győzelemért harcolhat.

Az energiaitalos alakulatnál tudják, hogy nagyon fontos a tavalyinál egy jóval erősebb szezonkezdet. Ez lehet a kulcsa ugyanis annak, hogy idén már fel tudják venni a kesztyűt a Mercedesszel és a Ferrarival a bajnoki címért folytatott harcban.

Max Verstappen szerint is a fenti gondolat a legfontosabb: „Reméljük, hogy nagy lépést tettünk meg idén előre, és már az elejétől versenyképesek leszünk. Nagyszerű lenne egy gyors autó már az első versenytől kezdve, amivel sokkal könnyebb lenne folytatni a munkát a szezon hátralévő részében.”

verstappen-ausztraliarol-2018



A Red Bull pilótája úgy véli, hogy az időmérő is nagyot fog nyomni a latban, mégpedig a következők miatt: „Az Albert Parkban nem a legkönnyebb előzni. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, de az egyenesek nem elég hosszúak. Sok kanyar egy 90 fokos egyenesbe vezet, ami nehézkessé teszi az előzés előkészítését.”

„A fák árnyéka a pálya körül néha nehézkessé teszi a versenyzőknek a féktávok meghatározását. Ez normális az utcai helyszíneken, de újabb kihívást jelent majd nekünk” - zárta a témát Verstappen.

A Red Bull másik pilótája, Daniel Ricciardo javítana az elmúlt években Melbourne-ben, hazai közönsége előtt mutatott teljesítményén. Körülbelül egy hét múlva megtudjuk, mire lesz képes az ausztrál és Verstappen a szezonnyitón.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: