DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo szépítene a tavalyi bakikon

Évek óta nem állt már hazai közönsége előtt dobogón az ausztrál F1-es, a tavalyi futama ráadásul különösen fájdalmasan alakult. Idén valami csillogót szeretne hazavinni az Ausztrál Nagydíjról.

Ricciardo számára katasztrofálisan zajlott a tavalyi Formula-1-es szezonnyitó: az időmérő edzésen saját hibájából már az első szakaszból kiesett, a futamot pedig műszaki probléma miatt volt kénytelen féltávon feladni. Eddigi legjobb hazai eredménye egy második hely volt 2014-ből, ám azt az eredményét utólag elvették tőle, így az ausztrál már jó ideje tartozik szurkolóinak egy „rendes” dobogós helyezéssel. Tisztában van ezzel ő is, így idén szeretne kellemes emlékekkel szolgálni a honfitársainak.

 ricciardo-eloszezon-2018-action



„A tavalyi melbourne-i futamot az én hibáim és a műszaki problémák is beárnyékolták. A csapaton belül mindannyian vállaltuk ezért a felelősséget, így idén azon van a sor, hogy végre valami olyan eredményt érjünk el, amit megérdemlünk” – írta a crash.net.

A Red Bull egy erősnek tűnő felkészülési időszakot tudhat maga mögött, amire még Lewis Hamilton is fenyegetve kezdte érezni magát. Ricciardóra is jó benyomást tett a tesztsorozat, ami alapján úgy érzi, csapata idén sokkal közelebb lehet az Ezüst Nyilakhoz, mint tavaly. Tűkön ülve várja már, hogy pár nap múlva újra a volán mögé ülhessen. „Nagyszerű pillanat volt először beülni az RB14-be – a karosszériát vizslatva, a hangját hallgatva teljesen izgatott lettem. Ez a típus a tavalyi RB13-ashoz hasonlítva szemmel látható változásokon esett át, aerodinamikailag jelentős az eltérés közöttük. Alig várom már, hogy elkezdődjön a szezon.”

Ricciardo a karrierjét tekintve kritikus időszak elé néz, 2019-re ugyanis egyetlen csapattal sincs szerződése, miközben élete legjobb F1-es éveiről kell majd döntést hoznia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: