DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso továbbra is újjászületést vár

Fernando Alonso a tesztek alatt jelentkező, számos technikai meghibásodás ellenére úgy véli, jó döntéseket hozott a McLaren és változatlanul úgy érzi, ez az év lesz az újjászületés.

A McLaren szinte minden tesztnapon szembesült kisebb-nagyobb meghibásodásokkal, a problémák egészen széles skáláját vonultatták fel a wokingiak a rossz kerékanyától a turbóhibáig. Ugyanakkor végső soron köridő tekintetében egyértelműen fejlődött a csapat, sőt, a tavalyi téli tesztekhez képest magasan a McLaren javult a legtöbbet.

Természetesen a rengeteg meghibásodás hatással volt a tesztprogramra, összességében sok-sok órát vesztegelt a bokszban javítás miatt a sárga autó. Fernando Alonso azonban úgy véli, a téli tesztek során elvesztegetett idő nem megy az istálló kárára, mivel Ausztráliában úgyis teljesen más beállítások kellenek majd, csapatától továbbra is az igazi újjászületést várja.

Fernando Alonso a felemás teszt ellenére is bízik a jó eredményekben


A barcelonai gyakorlás utolsó órájában lódult neki igazán a kétszeres világbajnok, végül az összesített eredménylista harmadik helyére repítette előre az egyelőre még nem igazán megbízható McLaren-Renault-t. Lehet pótolni a technikai hiba miatt elveszett időt?

„Úgy vélem, többé-kevésbé a csapatok már legalább annyira támaszkodnak a szimulátorra is, amikor felkészülnek az ausztráliai versenyre. Az a munka, amit Barcelonában a beállítások hangolásával töltöttünk, igazából nem ér semmit, így nem aggódom amiatt, hogy múlt pénteken is elvesztettünk egy fél napot” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Valójában májusban sem érünk sokat azzal, amit itt tanulunk, mivel amikor visszatérünk ide versenyezni, már harminc fokot mérünk. Mi történik, ha eső lesz az idény kezdetén? Nagy szerepet játszott ebben a rossz idő, sajnos nem tudtuk igazán letesztelni az esőgumik viselkedését sem. Egy-két dolgot ellenőriztünk, valamint végeztem 1-2 biztonsági autós újraindítást. De az esőgumikat nem tudtuk megvizsgálni, annyira hideg volt. Remélem, semmilyen káros hatása nem lesz ennek, ha esetleg az első versenyeken esne az eső” – tekintett előre a spanyol ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: