DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Force India: 2018-ban nem lesz csapatutasítás

A 2017-es szezonra jellemző volt, hogy a Force India pilótái konfliktusba keverednek egymással a pályán. Vijay Mallya szerint versenyzőinek sikerült megoldaniuk a tavalyi problémákat.

Az előző szezonban a Belga Nagyíj után mondta a Force India, hogy nem csatázhat egymással Sergio Perez és Esteban Ocon, akik addig már a sokadik hétvégén értek össze 2017-ben. Miután azonban sikerült bebiztosítani az összetett negyedik pozíciót, a csapat ismét engedélyt adott pilótáinak az egymással való versengésre.

Vijay Mallya elmondta, 2018-ban ugyanaz lesz a csapat filozófiája, mint a legutóbbi futamokon: „Úgy fogjuk kezdeni az idei évet, ahogy a tavalyit abbahagytuk. Ha visszaemlékszünk 2017 utolsó versenyeire, engedtük a pilótáinknak, hogy harcoljanak egymással, ha közel kerülnek egymáshoz.”

 forceindia-a-csapatutasitasrol-2018



A Force India csapatvezetője szerint a következő miatt nem lesz több konfliktus Perez és Ocon között: „Ahogy minden kapcsolatnál, partneri viszonynál és csapaton belül, túl kell lendülni ezen a dolgon. A csapatépítés egyik eszköze a konfliktusok megoldása. Amikor az ember túl van a korábbi összezördüléseken, jobban tud együtt dolgozni a másikkal, és úgy gondolom, hogy ők most épp ebben a szakaszban vannak.”

„Meg kellett érteniük egymást, és túllenniük ezen a fázison, így most már alig várjuk, hogy igazi csapatként és sokkal erősebben térhessünk vissza a pályára” - zárta a témát az indiai üzletember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: