DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Force India: Perez és Ocon még idén csatázhat

Az egész idei évet jellemzi az indiai istálló pilótáinak küzdelme. A csapat vezére, Otmar Szafnauer árulta el, mi a feltétele annak, hogy versenyzői szabadon csatázhassanak egymással.

A két pilóta rendkívül stabilan szállítja a Force Indiának a pontokat, és gyakorlatilag fej-fej mellett ott vannak a bajnoki tabellán a hetedik és a nyolcadik pozícióban. Többször előfordult velük, hogy összeakadtak egy-egy csata hevében, és ezért a csapat egy ideje nem is engedi őket harcolni, nehogy újabb pontoktól essenek el emiatt.

A Force Indiának idén egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ez pedig a konstruktőri negyedik pozíció megtartása. Ha ezt bebiztosítják Mexikóban, a csapatutasítás is megszűnhet, árulta el Szafnauer: „Talán a következő verseny után. Túl kell esni még egy versenyhétvégén, és remélhetőleg onnantól kezdve már megvan a negyedik hely. Most ez előtt áll minden. Ha ezen túlvagyunk, utána egy kicsit pihenhetünk, és másképp csinálhatjuk a dolgokat az utolsó két fordulóban.”

 perez-ocon-akkor-harcolhat-ha



Perez kérte a Force Indiát, hogy csináljanak egy helycserét Oconnal, de végül ez nem történt meg, és így Sainz el tudott menni a mexikói mellett. Az istálló műveleti igazgatója megmagyarázta a szituációt: „Ha elengedtük volna Checót, a csapat akkor sem szerzett volna több pontot. Ez a sport pontszerzésről szól. Minket őszintén szólva nem érdekel, melyik gyűjti be az egységeket, és nem akarjuk őket cserélgetni.”

„Nem szeretnénk felesleges kockázatot vállalni, a fő a pontszerzés. Ha bebiztosítjuk a negyedik helyet, változtatni fogunk a dolgokon” - folytatta a Force India vezére.

Szafnauertől azt kérdezték, utólag másképp csinálta-e volna bármit Austinban. A válasz a következő volt: „Nem. Megvannak az okai, amiért így történtek a dolgok. Ha a gumikat az ember már korán erőlteti, nem marad sok belőlük a végére, így Checo nem tudott igazán védekezni. Esteban abroncsai viszont jobb állapotban maradtak, és ezért volt képes maga mögött tartani Carlost.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: