DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren rájött a keddi hiba okára

Az elmúlt években hozzászokott a McLaren, hogy a teszteléseken folyamatosan a fellépő hibák okát keresgélik. Meglepetésre az idei szezon is így kezdődik, de a hétfői után a keddi problémát is orvosolták.

Tavaly a Honda-motor állandóan visszatérő meghibásodásai miatt kényszerült értékes időt elvesztegetni a wokingi istálló. Az idei évre az erőforrást lecserélték a Renault-ra, ám a barcelonai teszt első két napján így is súlyos órákat veszített a McLaren különböző technikai problémák miatt.

Bár a csapat és Fernando Alonso is rendkívül elégedett eddig az idei versenyautóval, rendkívül bosszantó mindenki számára, hogy apróságok miatt órákon át a bokszban kénytelenek vesztegelni az időjárás miatt egyébként is rövidebb tesztelési idő alatt. Stoffel Vandoorne kedden délelőtt igen jól futott, jó ideig a lista élén is állt.

Hétfőn és kedden is gond adódott a McLarennel


Amikor azonban visszatért a bokszba, túlhevülés jeleit tapasztalták a karosszéria bizonyos elemein. Azt gyorsan kiszűrték, hogy a kipufogóval történt valami gond, a vizsgálatok pedig azt is kimutatták, hogy egy filléres alkatrész ment tönkre, ez okozta a bajt. „A kipufogóban eltört egy hülye csavar. Nagyjából két fontba kerül, mégis ez okozott nekünk többórás kiesést az értékes, pályán tölthető időből” – ismerte el Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Az említett alkatrész körül minden szétégett, így újra kellett építenünk az autó hátulját és kicserélni a sebességváltót. Nem kell emiatt újratervezni az autót, de rengeteg elveszett időnkbe került ez a malőr. Ahogy láthatják, a design még mindig ugyanaz, az autó pedig hibátlanul fut azóta” – mutatott rá Boullier.

Mivel a kedd délután használható részét szinte teljesen elvesztette emiatt a McLaren, még bosszantóbb lehetett számukra a szerdai időjárás miatt használhatatlanná vált tesztnap. A jövő heti négynapos tesztelés során már a hosszabb etapokra szeretne összpontosítani a Mclaren-Renault.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: