Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 18. vasárnap

Kipufogó

Vizsgálják a Ferrari szabályosságát

Az FIA a Kínai Nagydíjon figyelt fel a Ferrari kipufogójára: a következő versenyt megelőzően érkezett is egy levél a csapatokhoz, amely áramlást szabályozó motorüzemmódok kerülésére figyelmeztet.

részletek

Az FIA máris lépett a Renault trükkje miatt

Szinte borítékolható volt, hogy nem marad visszhang nélkül a francia gyári istálló kipufogótrükkje. A Nemzetközi Automobil Szövetség máris figyelmeztetett a további trükközések elkerülésére.

részletek

Miért ne lenne legális a Renault-kipufogó?

Egészen egyedi megoldással állt elő a Renault a kipufogó tekintetében. A korábban a Red Bull által forradalmi újításként bevezetett befújt diffúzorhoz hasonló hatást érnek el, a szabályok keretein belül.

részletek

A McLaren rájött a keddi hiba okára

Az elmúlt években hozzászokott a McLaren, hogy a teszteléseken folyamatosan a fellépő hibák okát keresgélik. Meglepetésre az idei szezon is így kezdődik, de a hétfői után a keddi problémát is orvosolták.

részletek

Ilyen még nem volt: Kipufogó-mikrofonok jöhetnek az F1-be

Az autók hanghatása a V6-os éra kezdete óta a sportág rákfenéjének számít, de már folyamatban van egy technológia, mellyel sokkal élvezetőbbé lehetne tenni azt a rajongók számára.

részletek

Jövőre három kipufogója is lehet egy F1-es autónak

Meglepő szabálymódosítást fogadott el a Motorsport Világtanács, amely a Formula-1-es autók motorjainak hangosabbá tételét célozza. 2016-ban akár három kipufogócső is megjelenhet a modelleken.

részletek
Olvastad már?