DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Komoly változások lehetnek a Ferrari új autóján

A Haas autóbemutatója után több, mint valószínű, hogy a Ferrari is változtat a kipufogóinak elrendezésén. Sajtóinformációk szerint pedig a megszokott piros szín is változik majd.

A Ferrari a tavalyi Német Nagydíjon sokakat meghökkentett, mikor egy új kipufogó-koncepciót teszteltek Sebastian Vettel autóján, míg akkori csapattársa a régi verziót használta. Ugyanis ahelyett, hogy a fő kipufogó két oldalán vezették volna ki a turbó kipufogócsöveket, azokat egymás tetején helyezték el.

Az a tény, hogy a Ferrari pont Németországban egy új hátsó szárnyat is tesztelt, arra enged következtetni, hogy az olaszok alighanem azzal próbáltak játszani, hogy a csövekből kiáramló gázokat a hátsó légterelőre próbálták irányítani, amivel extra leszorítóerőhöz juthatnának. Tavaly ezzel a megoldás elég jelentéktelen előnyhöz jutottak volna, így többet nem is tesztelték a módszert, viszont az idei szabályváltozásokkal már több értelme lenne ezt a megoldást alkalmazni.

A hagyományos megoldás


Ráadásul a Haas csütörtökön bemutatott autójának képein is jól látható, hogy ők is egymás hegyén-hátán helyezték el a kipufogókat, így meglepő volna a Motorsport szakértői szerint, ha a Scuderia nem ezt a megoldást használná.

Egy másik, olasz forrás pedig azt állítja, hogy a Mission Winnow logó miatt az idei Ferrari sötétebb piros lehet a megszokottnál, akárcsak a Ducatik a MotoGP-ben, amihez valljuk be, nehéz lenne hozzászokni, igaz a változás mértékéről nem esett szó, és február 15-én úgy is mindenre fény derül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: