DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Dennis is szakított volna a Hondával

Zak Brown úgy gondolja, hogyha még mindig Ron Dennis irányítaná a wokingiakat, akkor is megtörtént volna a két fél szakítása. A McLaren főnöke elmondta, milyen maradt a kapcsolatuk a japánokkal.

Három év sikertelenség - ez jellemezte a wokingiak kapcsolatát a Hondával. A japánokon folyamatos volt a nyomás, mert a McLaren eredményeket akart, kívülről legalábbis ez látszott. A Honda F1-es projektjének vezetője korábban beismerte, lekerült csapatáról a nyomás a szakításkor. A McLaren ugyanakkor harmonikus kapcsolatra emlékezik a Hondával, és azt sem zárják ki, hogy a jövőben együttműködjenek.

Brown szerint elődje sem cselekedett volna másképp, ha dönteni kellett volna a japánok és a francia gyártó között: „Azt hiszem, így lett volna. Ő is itt volt, amikor tárgyaltunk, és Ront szíve mélyén mindig fogja érdekelni a McLaren, ő Mr. McLaren. Nagyon bántja, hogy nem lát minket nyerni.”

A McLaren igazából már az év utáni teszten is elgondolkodott a váláson: „Tudtuk, hogy bajban voltunk Barcelonában a teszten, és nagyon keményen dolgoztunk hat hónapig és próbáltuk megoldást találni, ami önbizalmat adhatna nekünk, hogy 2018-ra sokkal versenyképesebbek legyünk.”

 dennis-is-szakitott-volna-2017



„Végül, miután kipróbáltunk néhány dolgot, úgy éreztük, hogy nem érhetjük el a célunkat. Három év hosszú idő az F1-ben, és változtatnunk kellett az irányunkon, hogy a csapatunk visszakerüljön az élre” - folytatta gondolatmenetét Brown.

A McLaren főnöke harmonikus viszonyt említ a két fél között, és talán nem örökre szakítottak: „Hálásak vagyunk a Hondának. Nagyszerű cégről van szó, hol remek emberek dolgoznak. Mindig erős volt a kapcsolatunk, és még mindig az, így nem zárnám ki, hogy egyszer ismét velük dolgozzunk.”

„A legjobbat kívánjuk nekik, de meg kellett hoznunk néhány kemény döntést. A kapcsolatunk sokkal erősebb volt, mint azt az emberek hitték. Keményen dolgoztunk együtt, frusztráltak voltunk, de sosem szidtuk egymást, a végén pedig Japánban és Abu Dhabiban elköszöntünk egymástól” - zárta gondolatait az elválással Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: