DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Honda megkönnyebbült a váltás miatt

Három év sikertelenség után a McLaren szakított a japán gyártóval. Talán ez a Honda háza táján is változást hoz, ott ugyanis már teljes mértékben az olasz csapattal való együttműködésre koncentrálnak.

Finoman szólva sem mondhattuk zökkenőmentesnek a Honda F1-es visszatérése. A motorjuk az elmúlt három évben végig hátrányban volt a többi gyártóval szemben, ráadásul sokszor technikai problémák is sújtották a McLaren autóit.

Fernando Alonso mindössze pár ötödik helyezést tud felmutatni a három év alatt, és sokszor ő és Jenson Button sem került még az élmezőny közelébe sem 2015-ben és 2016-ban. Az idei szezon sem telt másképp a spanyol és Stoffel Vandoorne számára. Az összetett 15. és 16. pozíciójában végeztek, és az ő autóikban cserélték a legtöbb alkatrészt.

Nemcsak a McLaren, de a Honda is várta az év végét, árulta el Hasegawa elbocsátása előtt: „Megkönnyebbülés, igen. Jó, hogy most már a következő szezonra koncentrálhatunk.”

A japán szakember szerint nem váltak el haraggal a wokingiaktól: „Nem hiszem, hogy bármi gond lenne. Jó maradt a kapcsolatunk a McLarennel. Nem fogjuk fel ezt egy új kezdetnek: továbbra is csak arra koncentrálunk, hogy egy jobb motort tudjunk építeni.”

 honda-megnyugvasa-2017



„Továbbra is hatalmas nyomás ér minket belülről és kívülről egyaránt. Magabiztos vagyok a következő projekttel kapcsolatban is. Ez egy új kihívás lesz, de most már több információnk van, és egy új kapcsolatot kiépíteni egy másik csoporttal, nagyon izgalmasnak ígérkezik” - folytatta a csapat új reményeivel az egykori vezető.

A Hondánál az idei projektet folytatják: „Mint már említettem, nem tervezzük a motor kialakításának módosítását, és már így kezdtük el a következő évi erőforrás fejlesztését. Tehát fejlesztő csoportunk azt folytatja, amit idén elkezdtünk.”

„Természetesen nem a legszerencsésebb, hogy más motor mellett döntöttek a következő évben. De ez a stratégia része, és tisztelnünk kell a döntésüket. Egy versenyképes gyártóvá kell válnunk, hogy ők, vagy egy másik csapat minket válasszon a jövőben” - zárta gondolatait Hasegawa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: