DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Alonso ma hosszabbít

Fernando Alonso továbbra sem biztos, hogy a McLarennél folytatja jövőre, bár a Hondával való szakítás bejelentése óta mindenki erre számít. A hírek szerint ma érkezik a nagy bejelentés Austinban.

A szakértők döntő többsége arra számít, hogy Fernando Alonso az Egyesült Államok Nagydíja előtti sajtótájékoztatón jelenti be, pontosan hova szerződik a jövő évben, továbbra is biztosak abban a sajtónál is, hogy a kétszeres világbajnok spanyol hosszabbít jelenlegi csapatával.

Valójában már az is némi meglepetésnek számít, hogy a spanyol ász egyelőre nem hozta meg döntését (legalábbis hivatalos bejelentés még nem történt), ugyanis a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén, amikor a McLaren-Honda szakítást, illetve a Renault-val való szerződéskötést nyilvánosságra hozták, arra lehetett számítani, hogy Alonso is bejelenti maradását.

Ezt azonban akkor elhalasztották, a kétszeres világbajnok pedig még Suzuka előtt nyilatkozta, hogy a Japán Nagydíj után lesz a legjobb időpontja egy ilyen jellegű bejelentésnek. A paddockban felröppent hírek alapján csütörtökön Austinban teszi meg ezt a lépést Fernando Alonso és a McLarennél maradásra számít mindenki.

Fernando Alonso a csütörtöki napot nézte ki magának?


Néhány hónapja válaszút elé állította a wokingi istállót 2005 és 2006 világbajnoka, miszerint csak akkor hosszabbít, ha a Honda-projektet elfelejti a csapat. Ez hosszas tárgyalások után meg is történt végül. Nem volt könnyű dolga a csapatnak, mivel a Ferrari és a Mercedes eleve nem kívánta motorokkal ellátni az egyik lehetséges fő riválist, a Renault-nál pedig kapacitásbeli problémák léptek fel. Végül a Honda a Toro Rossóval egyezett meg, így szabadult fel egy csapat a Renault számára.

A jól értesültek szerint a szerződés egyik pontjában állapodtak meg nehezebben a felek, mivel Alonso az F1-en kívül is szeretne részt venni bizonyos más versenyeken (vélhetően az Indy 500-ról és a Le Mans-i 24 órásról lehet szó), de ez főként akkor lépne életbe, ha az autó nem elég versenyképes ahhoz, hogy az élmezőnyben lehessen vele harcolni. De a hírek szerint végül ebben is közös nevezőre jutott Alonso és a McLaren.

FRISSTÉS: És tényleg hosszabbított.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: