DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Spanyolul tanul a McLaren, eldőlt Alonso sorsa

A McLaren önmagától szokatlan humorérzékkel operálva, egy videóban adta meg a választ a Formula-1-et az utóbbi hetekben foglalkoztató legizgalmasabb kérdésre. Így dőlt el Fernando Alonso jövője.

00117017_612



A spanyol 2015-ös érkezésekor, pontosabban visszatérésekor hároméves szerződést írt alá a McLarennel, akkor ugyanis a csapatnál mindenki arra készült, hogy ennyi idő alatt képesek lehetnek csúcsra jutni az istállóhoz gyári motorpartnerként frissen csatlakozó Hondával. A történetet azóta már mindenki ismeri, az együttműködés olyannyira nem jött be, hogy ez idő alatt a dobogóra sem jutottak fel a McLaren pilótái, Alonso frusztrációja pedig tapintható volt a paddockban, hallható a csapatrádióban és olvasható a nyilatkozatokban.

Nem tűnt valószínűnek, hogy egy negyedik évre is reményt fektetne a McLaren-Honda partnerségbe, ám miután a csapat és a gyártó szakítottak, és a Renault erőforrásai érkeznek Wokingba 2018-tól, új terepre helyeződtek a tárgyalások. Ezt követően napról napra vált egyre biztosabbá, hogy a második bajnoki címét is több mint tíz évvel ezelőtt szerző spanyol a következő idényben is a Formula-1-ben marad jelenlegi csapatával.

A bejelentést az istálló egy mulatságos videó közlésével ejtette meg a közösségi médiában, amely azt mutatja be, hogy a csapat főhadiszállásán, a McLaren Technology Centre-ben aki csak mozog, spanyol leckéket vesz. A videó végén pedig maga Alonso is megjelenik a következő felkiáltással: Találkozunk jövőre!”

A videót követő közlemény nem konkretizálja, hogy Alonso hány évet hosszabbított, de minden bizonnyal 2018 végén életbe léptethet egy kilépési záradékot, ha továbbra sem a tervek szerint alakulnak a dolgok. A jövő évben tehát Alonso és Stoffel Vandoorne révén változatlan felállással folytatja a Formula-1-ben a McLaren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: