DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jos Verstappen: Ezért nem büntették Vettelt

A Szingapúri Nagydíj legnagyobb momentuma egyértelműen a rajtnál történt baleset volt a két ferraris és Max Verstappen között. Az ifjú holland pilóta apja is megszólalt az eset kapcsán.

Eltérőek a vélemények azzal kapcsolatban, hogy ki lehetett a hibás a rajtnál, de a többség Sebastian Vettelt látja a hunyónak. A német ellen érvelt többek között Niki Lauda, és egykori csapattársa, Mark Webber is.

Jos Verstappen természetesen kiállt fia mellett, de ezzel a fentieknek megfelelően nincs egyedül: „Aligha hibáztatható Max itt bármiért is.”

 verstappen-apja-a-balesetrol-2017



A versenybíróság az incidenst rajtbalesetnek nyilvánította, így Vettel és a másik két fél sem kap büntetést a következő futamra. Jos Verstappen szerint a következő volt az oka annak, hogy a német megúszta büntetés nélkül az esetet: „Vettel megérdemelne egy büntetést, neki kijárna. Nem büntethették meg rögtön, mert már így is van egy figyelmeztetése. Ha az FIA megbüntette volna Vettelt, már most vége lenne a világbajnoki harcnak.”

A Ferrarik nullázásával és Lewis Hamilton győzelmével 28 pont a brit előnye, és ha ehhez még büntetés is párosult volna Vettel neve mellé, az valóban nagyon nehéz helyzetbe hozta volna a németet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: