DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly szerint kiforgatták szavait – rászóltak?

A sajtó hírt adott arról, hogy Pierre Gasly saját maga ismerte el, hogy Malajziától hamarosan a Toro Rossónál versenyezhet. A fiatal Red Bull-felfedezett szerint azonban csak kiforgatták szavait.

Gasly állítólagos nyilatkozata után mindenki teljesen biztosra vette, hogy ha a fiatal Red Bull juniorversenyző beül Carlos Sainz helyére a Toro Rossóba, akkor Sainz biztosan megy a Malajziai Nagydíj hétvégéjén a Renault-hoz. Onnantól pedig dől a többi dominó is, miszerint vélhetően a Honda a Toro Rossóval, a Renault pedig a McLarennel szerződik motorügyben 2018-ra.

A fiatal pilóta gyorsan igyekezett helyesbíteni a Twitteren, miszerint ő csak a lehetőségét és a vágyait hintette el, de egyetlen szóval sem említette Malajziát. „Csak annyit mondtam, hogy nagyon remélem, az STR-t fogom hamarosan vezetni. De sosem említettem, hogy ez Malajziában történne meg. Simán kiforgatták a szavaimat” – fogalmazott a fiatal francia.

Az egyre erősebb híresztelések szerint Carlos Sainz nemhogy 2018-ban igazolna a Renault gyári csapatához, hanem a spekulációk arról szólnak, hogy már Malajziában elfoglalja Jolyon Palmer helyét a francia istállóban. Az ő helyére érkezne Gasly.

Gaslynak vigyáznia kell, miket nyilatkozik, volt már ebből baja


Érdekes, hogy a 21 éves franciának már tavaly nagyon hasonló módon meggyűlt a baja a médiával. Gasly ugyanis kijelentette, hogy 2017-ben elfoglalhatja Danyiil Kvjat helyét a Toro Rossónál, ám a Red Bull főnöke, Helmut Marko gyorsan helyre tette a Red Bull juniorpilótáját, hogy ne nyilatkozgasson a vakvilágba, miközben még semmilyen döntés nem született. Végül valóban nem lépett előre, az orosz pilóta maradt a Toro Rosso kötelékében.

Gasly a történtek után azt ígérte, innentől jobban vigyáz, mit nyilatkozik a sajtónak. Lehet, hogy ezúttal is fentről szóltak neki, hogy helyesbítsen

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: