DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettelnek van terve vasárnapra

A szoros pénteki második edzés után az időmérő döntő szakaszában a Ferrari meg sem közelítette a Mercedest és alaposan kikapott. Sebastian Vettel azonban nem esett kétségbe, a versenytempóban nagyon bízik.

A három és fél óráig elhúzódó időmérő edzés egyik legnagyobb negatív meglepetését a Ferrari szolgáltatta. Azok után, hogy a második szabadedzésen, de még az időmérő első két szakaszában is, átmeneti esőgumikon szoros csatát vívott a két pilóta a Mercedes és a Red Bull duójával az első helyekért, a Q3-ban az újra ömlő esőben elillant a Scuderia tempója és mélyen lemaradva csak a 7. és 8. legjobb időt érte el Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel, ráadásul hazai pályán.

Nem ilyen jubileumra számított a nagyszámú, lelkes rajongótábor a Ferrari hazájában. Az extrém esőgumikon láthatóan szenvedett a két vörös gép, miközben például Lance Stroll és Esteban Ocon ragyogott az esőben. A Red Bull szerencsétlensége pedig a Ferrarik szerencséje, a bikák ugyanis motorcsere miatt rajtbüntetésben részesülnek, így Raikkönen az 5., Vettel a 6. rajtpozícióba lép előre.

Vettel azonban a Sky televíziónak adott nyilatkozatában értetlenségének adott hangot saját és csapattársa tempóját látva. „Nem tudom, mi volt a probléma. Meglepődötten néztem, milyen gyorsan mennek a többiek, mi sajnos meg sem tudtuk őket közelíteni. Van néhány dolog, amit meg kell vizsgálnunk, mert valami nem működött” – fejezte ki csalódását Sebastian Vettel.

Vettel tempója elveszett az extrém esőben


„Jó autónk van, így nem kell kétségbeesnünk. Vasárnap felzárkózhatunk, itt jó esély nyílik az előzésre” – tette hozzá optimistábban a négyszeres világbajnok. A Ferrari istálló egyébként a Twitteren bocsánatot kért a rengeteg olasz rajongótól a szombati teljesítményért, de hozzátették, hogy nem adják fel és vasárnap visszavágnak a versenyen.

Raikkönen 2,4, Vettel két és fél másodpercet kapott Lewis Hamiltontól legjobb körében. Kérdés, a száraz pályán fordul-e a kocka, vagy a Ferrarinak rá kell mennie a kármentésre. A négyszeres világbajnok német pilótának óriásit kell mennie a futamon, ha továbbra is meg akarja tartani vezetését a világbajnoki összesítésben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: