DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Mercedes nem zárja ki a csapatutasítást

A Mercedes filozófiája évek óta, hogy egyenlőként kezelik két pilótájukat. Most azonban komolyan felmerült annak lehetősége, hogy a két pilóta összejátsszon Vettel ellen.

Néhány jelét már korábban is tapasztaltuk a Mercedes csapatjátékának, például Magyarországon az oda-vissza pozíciócserénél, vagy Spanyolországban, ahol Bottas taktikáját a finn rovására elnyújtották, így ugyan ő hátrányba került, de Vettelt feltartotta közel két körön keresztül, amivel Hamilton értékes másodperceket nyert, később ennek segítségével megnyerte a versenyt.

Az ügyet nehezíti, hogy a Ferrarinál egyértelműen kirajzolódtak az erőviszonyok már hetek óta, Vettel nagy pontelőnnyel rendelkezik Kimi Raikkönen előtt, aki többször is segítette már csapattársát. Bottas azonban maga is versenyben van a világbajnoki címért, nem lenne fair, ha a csapat Hamiltont favorizálná így, amikor Bottas mindössze 19 ponttal követi Hamiltont és továbbra is nagy esélye van, hogy világbajnok legyen.

A Mercedes kifőzött valamit Vettel ellen?


„Csapatutasítás? Ez most egy olyan dolog, amin rengeteget agyaltunk az elmúlt hetekben. Annyi a válaszunk erre, hogy a lehetőségét nyitva hagyjuk. Nem tervezheted előre az összes létező forgatókönyvet, úgyis mindig máshogy történnek a dolgok, mint ahogy számítanánk rá. A Ferrari kiváló helyzetben van, Vettel a pontok tekintetében nagy előnnyel rendelkezik, világos, hogy Kimi segíteni fogja őt” – nyilatkozta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

„Nem volt része a filozófiánknak az elmúlt években a csapatutasítás, de ha olyan szituáció adódik, megvizsgáljuk a lehetőségét. A vezetői és gyártói világbajnoki címet is figyelembe kell vennünk. A Ferrari tempóján nem lepődtünk meg, nagyon keményen dolgoznak. A valós különbséget ugyan nem tudjuk, mivel Seb kapott egy jó adag szélárnyékot, ez egy, akár két tizedet is hozhatott számára, Lewis pedig remek kört autózott” – tette hozzá Wolff, aki szerint a valós különbség 4-5 tized körül lehetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: