DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jósda: Ki lesz a világbajnok?

Nyolcrészes minisorozatunk utolsó epizódjában a merész tippek után megkomolyodtunk, és megmondtuk, ki lesz a világbajnok – Titeket is ugyanerre biztatunk, várjuk a véleményeket!

Teljes gőzzel hangolunk a szezonnyitóra, minisorozatunkban a szezon legfontosabb kérdéseit próbáljuk előre megválaszolni, s arra biztatunk Titeket is, hogy nézzetek bele a kristálygömbötökbe, a kommentek közt ti is válaszoljatok a feltett kérdésre. Összesen nyolc témában próbáljuk megjövendölni, mit várhatunk az előttünk álló évtől, melyek közül az első itt található, a második itt, a harmadik itt, a negyedik itt, az ötödik itt, a hatodik itt, a hetedik itt, a nyolcadik kérdés pedig itt látható:

Ki lesz a 2017-es szezon világbajnoka?

Balogh Tamás: Idén a Ferrari végre megfuttatja a pénzéért a Mercedest, ráadásul Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen is esélyes lesz az összetett sikerre. Végül azonban pont ez billenti majd a mérleg nyelvét Lewis Hamilton javára, akinek házon belül nem lesz ellenfele Valtteri Bottas, s mivel az idény végére a maranellóiak kissé lemaradnak a fejlesztési versenyben, a brit szoros küzdelemben, de behúzza negyedik vb-sikerét.

Berta Kitti: Sebastian Vettel. A Ferrari idén megszorongathatja a Mercedest, sőt a tesztek alapján a világbajnok csapat is elismerően nyilatkozott az autóról, így előreláthatólag jól teljesítenek majd az olaszok. A változás a sport életében, a világbajnoki cím pedig a Ferrari hosszú „kiéheztetését” követően az ő életükben is felüdülés lenne.

1-ferrari



Bognár Viktor: Ha elszakadunk a merész tippektől, akkor viszont nem tudnék nyugodt szívvel Lewis Hamilton ellen fogadni. Ám a konstruktőri csata ezúttal nyitottabb lehet. Ha nem ugyanaz a csapat nyeri mindkét címet, akkor máris kellően színes lesz az év.

Czinege Ádám: Lewis Hamilton. A tavalyi év csalódása után mindent meg fog tenni azért, hogy ismét visszatérhessen a csúcsra, sokkal koncentráltabban és magabiztosabban fog versenyezni, mint 2016-ban. Úgy gondolom, hogy Vettellel és Raikkönennel fog harcolni a címért.

Dezső Attila:Sebastian Vettel. Bár lehet, hogy csak a remény szól belőlem, de nagy csata fog zajlani a három nagycsapat között, mely az év végére Hamilton-Vettel párharccá fog szűkülni, a német pedig tíz év után ismét Maranellóba viszi az F1-es serleget.

Gellérfi Gergő: Tulajdonképpen mindkét Ferrari-versenyző és mindkét Mercedes-pilóta mellett tudnék érvelni, ahogy egy kicsit erősebb Red Bull esetében Max és Daniel mellett is. De nem fogok egyik mellett sem, egyszerűen azt mondom, hogy Vettel beéri Fangiót a bajnoki címek számában.

Gobodics Tamás: Lewis Hamilton negyedszer. Nagyon sablon tipp, de a Mercedes a jelek szerint most is elöl marad, a Ferrarival kapcsolatban még mindig szkeptikus vagyok, a Red Bull pedig egyelőre nem adott arra okot, hogy a világbajnok istálló elé tegyem őket. Hamiltont tempóból, erőből megverni pokoli nehéz lesz akár Vettelnek, akár Ricciardónak, akár Verstappennek és azon őszintén meglepődnék, ha Bottas házon belül legyőzné úgy, hogy ő az újonc a csapatnál – ha a brit „belealszik” a szezonba, technikai gondjai lesznek, egyszóval a tavalyi évét ismétli meg, akkor lehet esélye az említetteknek.

7-hamilton

Kármán Zoltán: Szerintem a Mercedes altatott, jobbak annál, mint ahogy mutatták. Én mégis Sebastian Vettelt várom világbajnoknak, hogy ne legyen annyira egysíkú az F1…

Mészáros Sándor: Lewis Hamilton

Strommer Benjamin: Hiába a Ferrari feltámadása – akiktől a 2015-ösnél is erősebb szezonban bízok – a bajnoki címhez ismét kevesek lesznek. A Red Bull is legfeljebb a végső győzelem szagát fogja megérezni. Hiába a szabályváltozások, a legnagyobb favorit továbbra is a Mercedes és Lewis Hamilton.

Összegzés: Szoros, 6-4-es csatában, de Lewis Hamiltont hozta ki világbajnoknak a Formula szerkesztősége, s arra senki nem merne komolyabb összeggel fogadni, hogy a nem a háromszoros és a négyszeres, azaz Hamilton és Vettel közül kerül ki a végső győztes.

1-hamilton-sisak

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: