DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jósda: Hány új győztesünk lesz idén?

Nyolcrészes minisorozatot indítunk el, melyben a hétvégén rajtoló 2017-es F1-es szezon legfontosabb kérdéseit próbáljuk előre megválaszolni – s Titeket is ugyanerre biztatunk, várjuk a véleményeket!

Teljes gőzzel hangolunk a szezonnyitóra, új „minisorozatunkban” a szezon legfontosabb kérdéseit próbáljuk előre megválaszolni, s arra biztatunk Titeket is, hogy nézzetek bele a kristálygömbötökbe, a kommentek közt ti is válaszoljatok a feltett kérdésre. Összesen nyolc témában próbáljuk megjövendölni, mit várhatunk az előttünk álló évtől, melyek közül az első:

A mezőny körülbelül egyharmada, hét pilóta rendelkezik futamgyőzelemmel jelenleg – kikkel bővülhet ez a lista a szezon végére?

Balogh Tamás: Legfeljebb Valtteri Bottasszal, számára viszont gyakorlatilag kötelező is az első győzelem megszerzése a Mercedesszel. Bárki más sikeréhez óriási káoszra és a három topcsapat betlijére lenne szükség.

Berta Kitti: Meglepetés lenne, ha Valtteri Bottas nem szerezné meg első győzelmét idén a Mercedes színeiben. A finn versenyző új csapatánál végre érvényesítheti képességeit, így idén kiderülhet, tehetsége elég-e ahhoz, hogy felvegye a versenyt világbajnok csapattársával, Hamiltonnal. Ami a csapatokat illeti, a Force India is képes lehet arra, hogy egy-egy kaotikusra sikerült verseny során ott legyen a nagyok nyakán, és kihasználja a kínálkozó lehetőséget a győzelem megszerzésére.

bottas-2017-mercedes



Bognár Viktor: Ebben az évtizedben eddig mindig csak a páros évek hoztak új futamgyőztest, de elég baj lenne, ha idén ez a tendencia nem szakadna meg, pláne az új szabályok és egy ilyen fontos átigazolás fényében - és egyébként is, már 1996 óta nem volt ilyen kevés győztes pilóta az alapmezőnyben.  Egy újat tippelek, de kettővel lennék igazán elégedett: Bottasnak persze kötelező, ám jót tenne, ha a többi régóta várakozó közül is összejönne már valakinek. Persze egy Hülkenberg- vagy Perez-siker jelen állás szerint azért még mindig szenzációszámba menne, a többiekről nem is beszélve.

Czinege Ádám: Az egyik idei új jelöltem a futamgyőztesek közé egyértelműen Valtteri Bottas, a finn a címvédő gárdához igazolva nagy lehetőséget kapott a bizonyításra. Nagyon extrém esetek és meglepetésfutamok esetén Nico Hülkenberg is befuthat, és visszaterelheti a győztes útra a Renault-t.

4-hulk

Dezső Attila: Véleményem szerint egyedül Valtteri Bottas lesz a hunyó. A Mercedes-Ferrari-Red Bull trióból rajta kívül mindenki rendelkezik már győzelemmel, és egyelőre nincs jel arra, hogy ezt a három csapatot idén valakinek sikerül majd felülmúlnia.

Gellérfi Gergő: Valtteri Bottas első futamgyőzelmének megszületése nem is lehet kérdéses, a szezon egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha ez elmaradna. S emellett legbelül valami azt súgja, hogy a sok dobogó után Perez és a Force India kettősének egyszer igazán kijön a lépés – a pilóta és a csapat is nagyon rászolgálna, persze ehhez nagyon sok csillag kedvező együttállása szükséges.

perez-teszt-2017-forceindia

Gobodics Tamás: Valtteri Bottas, ez egy óvatos tipp, hiszen nehéz elképzelni, hogy ezzel a Mercedesszel legalább egyszer ne jöjjön ki neki a lépés, persze egy-egy esős, vagy más miatt extra futamon odaférhet mondjuk valamelyik Force India és (nagyon bátor tipp!) Nico Hülkenberg is. De maradjunk csak Bottasnál.

Kármán Zoltán: Valtteri Bottas mindenképp, Sergio Perez lehetséges, de ha nagyon vadat kellene mondanom, akkor Romain Grosjeannak is összejön idén.

grosjean-2017-teszt-haas

Mészáros Sándor: A válaszom egyszerű, Valtteri Bottast alkalmasnak tartom arra, hogy a Mercedesszel csatlakozzon a futamgyőztesek brigádjához. Ahhoz, hogy valaki másnak is összejöjjön, hihetetlen mázlira lenne szükség.

Strommer Benjamin: Egészen peches 20 versenyt kell teljesítenie, hogy év végéig Valtteri Bottas egyetlen futamot se nyerjen a Mercedesszel. Valószínűtlen, hogy rajta kívül más feliratkozik a névsorra: kétlem, hogy Mercedes–Ferrari–Red Bull mellett bármelyik csapat képes lesz győzni. 

Összegzés: Aligha meglepő, hogy nincs olyan tagja a szerkesztőségnek, aki ne számítana Valtteri Bottas tűzkeresztségére, s ő az egyetlen, akinek erre reális esélye is van. Mellette még a Force India (elsősorban Perez), illetve Hülkenberg volt az, akik neve többször visszatért a tippek közt – bár utóbbi talán akkor is elégedett lenne, ha az első dobogója megszületne végre.

bottas-2017-mercedes-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: