DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamarosan érkezhetnek a bejelentések

Rövidesen kiderülhet, hogyan alakul a sorsa a 2017-es F1-es szezonban Felipe Massának, Valtteri Bottasnak és Pascal Wehrleinnak – a brazil döntését azonban nem mindenki helyesli.

A Bild című német napilap úgy értesült, a Sauber hamarosan bejelenti Pascal Wehrlein szerződtetését a következő szezonra, ezzel együtt pedig a Mercedes, valamint a Williams is tisztázza jövő évi felállását. Nico Rosberg visszavonulását követően a világbajnok csapatnak döntenie kellett arról, kit szerződtet a német helyére: több lehetséges pilóta közül Valtteri Bottas a legesélyesebb, a hírek szerint már üléspróbán is járt a Mercedesnél.

 Massa



Miután Bottas a Mercedeshez igazolna, helye megüresedne a Williamsnél, a csapat pedig mindenképpen szeretne magáénak tudni egy tapasztalt pilótát, ezért úgy döntöttek, visszahívják az év végén visszavonult Felipe Massát. A hírek szerint a szerződés már meg is köttetett, így csak idő kérdése, mikor válik hivatalossá az információ.

A kérdésre, a fiának van-e lehetősége a szabad helyek egyikének megszerzésére, Carlos Sainz így válaszolt: „Nincs rá mód, mert a Mercedes már Bottas mellett döntött. Csak idő kérdése, mikor jelentik be.”

Jean Alesit, volt F1-es versenyzőt is megkérdezték a változásokról, szerinte azonban nem biztos, hogy jó döntést hoz Felipe Massa, amennyiben visszatér csapatához. „Őszintén szólva Massa döntése számomra hiba” – mondta a francia a Gazzetta dello Sport című lapnak. „Felipe megállt és lapozott. Mi van, ha rájön, hogy a Williams nem lesz gyors?” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: