DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Tényleg bíznak a fiatalokban a Ferrarinál?

Úgy fest, hogy a Scuderiánál nem tartanak attól, hogy Vettel és Raikkönen is távozik 2017 végén - Sergio Marchionne több tehetséges fiatalt is megemlített, aki számításba jöhet.

Érdekesnek ígérkezik a pilótahelyzet a Ferrarinál, hiszen bár két világbajnok vezet jelenleg a Scuderiánál, Sebastian Vettelt ráadásul még mindig a legjobbak közé sorolják, 2017 végén változhat a felállás a csapaton belül. Sergio Marchionne elnök arról beszélt, hogy nem tudja, mit akar majd Kimi Raikkönen, Vettelnek pedig előbb a pályán kell megmutatnia, hogy mit tud és nem a rádióban, mielőtt hosszabbítanának vele.

Marchionne ráadásul leigazolta a legnagyobb olasz reménységet, Antonio Giovinazzit, aki idén a Ferrari harmadik számú pilótája lesz - sőt, az elnök további fiatalokról is szót ejtett. "Körülnézünk a piacon, de vannak tehetséges fiataljaink is. Ilyen például Antonio Fuoco, aki remek munkát végzett a szimulátorban, Charles Leclerc, aki megnyerte a GP3-as bajnokságot és Antonio Giovinazzi, aki a harmadik számú pilótánk lesz és remélhetőleg kap szabadedzéseket a Saubernél." Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Ferrari eddig egyáltalán nem arról votl híres, hogy esélyt adott a fiataloknak, de Mattia Binotto arról beszélt, hogy gyorsabban kell reagálniuk, mint eddig - talán a pilótakérdés is ide tartozik?

leclerc-ferrari-2016-test



Carlo Vanzini, a Sky Sports olasz szakértője szerint elképzelhető, hogy 2017 lesz az utolsó év a Vettel-Ferrari házasságban, bár a Scuderia terve az, hogy megtartsa a négyszeres világbajnokot. "A Ferrarinak nem kell sietnie a szerződés megújításával és úgy fest, hogy Marchionne nem tart Vettel elvesztésétől. Bízik abban, hogy 2017-ben versenyképes lesz az autó" - véli Vanzini.

"Természetesen megvan az az érzés, hogy Lewis Hamiltonnak valamikor versenyeznie kell a Ferrarinál, de sok függ attól, hogy a Mercedes és Bottas miben állapodik meg. A Ferrari erős pozícióban lesz és a legutolsó alkalommal, amikor mindkét pilótájuk a szerződése utolsó évében volt (1995, Gerhard Berger és Jean Alesi), lecsértélték mindkettőt, érkezett Schumacher és Irvine. A terv persze az, hogy Sebbel folytassák és együtt érjenek fel a csúcsra."

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: