DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Nasr főszponzora kiszállt, vége F1-es karrierjének?

Immár biztos az, amit eddig csak sejtettünk: a Banco do Brasil nem tudja támogatni 2017-ben Felipe Nasr versenyzését, így pedig könnyen brazil F1-es pilóta nélkül maradhat a mezőny.

Már hallhatjuk egy ideje, hogy Felipe Nasr főszponzora, a Banco do Brasil komoly gondokkal küzd és valószínűleg nem tudja tovább támogatni a Formula-1-es pilótát - ez pedig könnyen véget is vethet Nasr pályafutásának. A versenyző még bízik abban, hogy hazai futamán produkált parádés teljesítménye segít meggyőzni a Saubert.

A brazil lapok most már biztosra veszik, hogy a bank beszünteti a támogatást és ezt Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke is megerősítette. "Ez így van, a bank informált minket a helyzetről, beszüntették a 2017-es szponzorációs programjukat. Az ülésünk még mindig szabad, egyelőre ennyit mondhatok" - árulta el az Autosportnak.

nasr-2016-brazil



Egyre valószínűbb, hogy a Mercedes-ifjonc Pascal Wehrlein lehet a már bejelentett Marcus Ericssom csapattársa jövőre - kérdés, hogy milyen feltételekkel, hiszen a németnek sincs anyagi háttere, az ő karrierjét a Mercedes egyengette eddig. Ezért (is) kapott lehetőséget idén a Manornál, a Saubernek azonban nincs kapcsolata a világbajnok istállóval.

"Nagyszerű lehetőség volt, hogy idén Esteban és Pascal is a Manornál versenyezhetett. Lenyűgözően fejlődnek és a csapat jó hely mindkettejük számára. A Manor továbbra is opció a következő szezonra nézve. Egyeztetünk Monishával és Stephennel, illetve a menedzsmentjeikkel, de egyelőre még semmi sem dőlt el" - mondta erről Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Az már korábban eldőlt, hogy az említett Esteban Ocon a Force India színeiben fog versenyezni 2017-ben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: