DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ocon, Wehrlein és Palmer is esélyes a Force Indiánál

A Force Indiánál örülnek, hogy három jelöltjükről is vannak adataik korábbról, de a döntésükben nagy szerepet játszik az, hogy melyik pilóta tudja leginkább nyomás alá helyezni Sergio Perezt.

Továbbra sem dőlt el, hogy ki lesz Sergio Perez csapattársa 2017-ben, bár sajtóértesülés szerint már megszületett a döntés és Esteban Ocon ülhet be a Force Indiába. Bob Fernley azonban még nem beszélt erről, csak annyit mondott, hogy szerencsés helyzetben vannak, mert a jelöltekről mind vannak már adataik a múltból.

wehrlein-manor-2016-mexiko



"Igen, nagyon szerencsések vagyunk, hogy megnézhettük korábban Jolyon Palmert, Esteban Ocont és Pascal Wehrleint is" - mondta a Force India csapatfőnöke. "Ezek azonban már régi adatok, úgyhogy le kell ülnünk a csapattal és meg kell néznünk, hogy mi a helyzet most. Ezt azonban csak akkor tudjuk megtenni, ha már befejeztük a versenyprogramot."

A listán tehát a három újonc pilóta szerepel, de Fernley hozzátette még Felipe Nasr nevét is - a brazil versenyző anyagi háttere sem lenne mellékes a csapat számára, igaz, valószínűleg a többiek szerződtetése is járna hasonló előnyökkel. "Kockáztatunk és nem sietjük el a dolgokat, mert ez egy nagyon fontos döntés" - mondta arról, hogy egyre szűkül a piac, de még nem találták meg a második pilótájukat.

A csapatfőnök még azt is hozzátette: olyan pilótát akarnak, aki nyomás alá tudja helyezni Sergio Perezt és a lehető legjobb teljesítményre sarkallja a mexikóit.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: