DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Sajtó: Megvan a Force India második pilótája

Spanyol lapértesülés szerint nem Pascal Wehrlein, hanem Esteban Ocon kapja meg a lehetőséget és ő ülhet be a Force Indiába Sergio Perez csapattársaként a következő F1-es szezonban.

A legkelendőbb Formula-1-es ülés 2017-re a Force Indiáé, hiszen az istálló jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri pontversenyben és övék a legjobb nem gyári autó - éppen ezért folyik nagy verseny azért, hogy ki igazolhat Nico Hülkenberg megüresedő helyére Sergio Perez mellé.

ocon-manor-2016-mexiko



A spanyol Formula Rapida értesülései szerint megvan a "nyertes": a fiatal Esteban Ocon ülhet be a Force Indiába és cserélheti a Manort egy jóval versenyképesebb autóba. A szezon közben bemutatkozó húsz éves francia tehetség a Mercedes támogatását élvezve léphet előrébb és ezek szerint megnyerte ezt a "különcsatát" Pascal Wehrleinnal szemben.

Bob Fernley korábban azt mondta a csapat részéről, hogy amint visszatérnek Mexikóból, átbeszélik a helyzetet Vijay Mallyával, ezek szerint hamar döntésre jutottak az ügyben. Az Auto Motor und Sport német szakoldal is egyetért abban, hogy Ocon kerülhet a Force Indiához, szerintük Felipe Nasr igazolt a Renault-hoz, Esteban Gutierrez pedig az ő helyét foglalhatja el a Saubernél.

Az AMuS azt is hozzáteszi, hogy Ocon szerződtetése három millió dollárral "könnyíti" a Force India számára a Mercedes-motorokról szóló megállapodást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: